Banky pripravujú riešenia týkajúce sa hypoték, predstavia ich budúci týždeň

NETKY.SK • 9 August 2023, 16:00 • 2 min
Banky pripravujú riešenia týkajúce sa hypoték, predstavia ich budúci týždeň

Bratislava - Slovenská banková asociácia aj jednotlivé banky sa témou rastu úrokových sadzieb hypoték intenzívne zaoberajú a pripravujú riešenia.

slovakia

left justify in out

V aktuálnom stanovisku Slovenskej bankovej asociácie  to uviedla výkonná riaditeľka asociácie Milena Koreňová s tým, že aj v stredu sa uskutočnilo rokovanie pracovnej skupiny expertov SBA, Národnej banky Slovenska a Ministerstva financií SR. Zdôraznila, že analýzy za sektor pripravujú vždy na základe aktuálnych spoľahlivých dát NBS. Údaje za prvý polrok tohto roka pritom boli zverejnené 31. júla. "Výsledky analýz a tiež návrhy riešení a odporúčaní pre ľudí predstavíme 16. augusta 2023 na spoločných pracovných raňajkách zástupcov NBS, MF SR a SBA. Po tomto termíne sme otvorení odbornej diskusii aj na pôde Národnej rady SR," dodala Koreňová. O príprave riešení týkajúcich sa hypoték hovoril v stredu po rokovaní vlády aj dočasne poverený premiér Ľudovít Ódor. Pripomenul, že o téme už dlhšie rokuje pracovná skupina, ktorá by mala pripraviť adresné riešenia pre tých, ktorí skutočne potrebujú pomoc. Reagoval tak aj na vyjadrenia viacerých strán a politikov, ktorí prišli v poslednom čase s rôznymi návrhmi na riešenie podľa nich drahých hypoték na Slovensku. Svoje výzvy pritom adresovali vláde aj bankám.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Vinceová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies