Bank of Korea: Kryptomeny nepredstavujú významné riziko pre miestny finančný trh

NETKY.SK • 9 Júl 2018, 10:30 • 2 min
Bank of Korea: Kryptomeny nepredstavujú významné riziko pre miestny finančný trh

SOUL – Podľa juhokórejskej centrálnej banky Bank of Korea dosiahol v domácich bankách zostatok na účtoch s kryptomenami sumu 1,79 miliardy dolárov (k 1. decembru 2017).

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

V správe centrálnej banky sa uvádza, že suma 1,79 miliardy dolárov (2 bilióny juhokórejských wonov) je relatívne nízka a rovná sa približne 8% celkových vkladov, ktoré prevádzkujú maklérske spoločnosti v krajine (údajne 26 biliónov wonov - 23,27 miliardy USD). Správa tak naznačuje, že trhy s kryptomenami nepredstavujú hrozbu pre miestne tradičné finančné trhy.

 

img

 

"V porovnaní s inými akciovými trhmi nie je objem investícií do krypto aktív až taký veľký a expozícia miestnych finančných inštitúcií voči možným rizikám digitálnych aktív je zanedbateľná. V tomto kontexte očakávame, že krypto aktíva budú mať obmedzený vplyv na juhokórejský finančný trh," uvádza správa centrálnej banky.

 

Údaje, s ktorými Bank of Korea pracovala, sú z obdobia, keď trh bezprecedentne rástol do astronomických výšin (koniec roka 2017) a cena Bitcoinu (BTC) dosahovala 20.000 dolárov.

 

img

 

Centrálna banka dospela k záveru, že kryptomeny predstavujú relatívne obmedzené riziko pre tradičný finančný sektor. Došlo k tomu v tom istom týždni, ako Kórejská komisia pre finančné služby (FSC) oznámila, že nie je proti digitálnym menám a plánuje sa prispôsobiť vízii skupiny G20 pre zjednotenú nadnárodnú reguláciu kryptomien.

 

Marcový samit skupiny G20 navrhol pevný júlový termín na vypracovanie regulačných odporúčaní pre kryptomeny, pričom vyzval medzinárodné orgány na stanovenie noriem, aby posúdili nevyhnutné multilaterálne reakcie, ktoré by potom navrhli pre globálnu implementáciu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Tomáš Tóth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies