Futbal: Le Graet sa ospravedlnil za svoje výroky na adresu Zidana

NETKY.SK • 9 Január 2023, 13:48 • 2 min
Futbal: Le Graet sa ospravedlnil za svoje výroky na adresu Zidana

PARÍŽ - Prezident Francúzskej futbalovej federácie (FFF) Noel Le Graet sa ospravedlnil za svoje nevhodné poznámky na adresu Zinedineho Zidana. Šéf FFF nevyberaným spôsobom odmietol možnosť ponúknuť post reprezentačného trénera bývalému kormidelníkovi Realu Madrid, za čo sa dostal pod paľbu kritiky.

slovakia

left justify in out

Meno trénera národného tímu bolo otázne od konca majstrovstiev sveta v Katare, keď vypršal kontrakt Didiera Deschampsa. Ten nakoniec v sobotu predĺžil s FFF zmluvu až do MS 2026 v Kanade, Mexiku a USA. "Zinedine Zidane? Ani by som mu nezdvihol mobil. Čo by som mu povedal? 'Zdravím Vás, bez obáv si môžete hľadať iný klub, práve som sa dohodol s Didierom?'" citovala Le Graeta agentúra AFP. Kontroverzne reagoval aj na medializované informácie o možno pôsobení Zidana na lavičke brazílskeho národného tímu: "Bol by som prekvapený, keby sa to stalo. Môže ísť do hociktorého klubu, v Európe si môže vybrať ktorýkoľvek, môže to byť aj veľký klub. Národný tím je však podľa mňa nepredstaviteľný." Prezident FFF si za tieto slová vyslúžil kritiku aj od Kyliana Mbappeho, reprezentačný kanonier označil jeho prejav za neúctivý. "Zidane je Francúzsko, k takémuto hráčovi sa nemôžeme správať neúctivo," uviedol na Twitteri majster sveta z roku 2018 a autor hetriku z finále MS v Katare.

 

img

 

Ku kritike sa neskôr pridala aj francúzska ministerka športu Amelie Oudeová-Casterová či vedenie Realu Madrid, v ktorom Zidane pôsobil počas hráčskej kariéry. Osemdesiatjedenročného Le Graeta žiadali o okamžité ospravedlnenie. "Rád by som sa ospravedlnil za svoje poznámky, ktoré vôbec nevyjadrujú moje názory a veľkosť Zidanovej hráčskej i trénerskej kariéry," uviedol v reakcii prezident FFF. Časť viny následne preniesol aj na RMC Sport, ktorému poskytol rozhovor: "Nemal som to urobiť. Snažili sa spôsobiť kontroverziu tým, že proti sebe postavili Didiera a Zinedina Zidana, dvoch velikánov francúzskeho futbalu. Uznávam však aj to, že som mal nevhodné poznámky, ktoré boli zle podané." Zidane získal s Francúzskom titul na MS 1998 i ME 2000. V roku 2006 sa s "Les Bleus" prebojoval opäť do finále svetového šampionátu, tentoraz však nestačili na Taliansko, ktorému podľahli 3:5 v jedenástkovom rozstrele po remíze 1:1 v riadnom hracom čase a predĺžení. Minulý rok Zidane ako tréner opustil Real Madrid, ktorý predtým priviedol k dvom titulom v španielskej La Lige a trom triumfom v Lige majstrov za sebou. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies