Británia: Polícia po "hekerskom útoku" prijíma bezpečnostné opatrenia

NETKY.SK • 27 August 2023, 17:00 • 2 min
Británia: Polícia po "hekerskom útoku" prijíma bezpečnostné opatrenia

LONDÝN - Londýnska Metropolitná polícia (MPS) v nedeľu uviedla, že po "neoprávnenom prístupe k IT systému jedného z jej dodávateľov" prijíma bezpečnostné opatrenia.

slovakia

left justify in out

Dotknutá spoločnosť mala prístup k menám, hodnostiam, fotografiám či previerkam policajtov a civilných zamestnancov, ale nie k adresám, telefónnym číslam ani finančným údajom. Podľa denníka The Sun "kybernetickí páchatelia prenikli do IT systémov" firmy, ktorá Metropolitnej polícii údajne dodáva doklady totožnosti a zamestnanecké preukazy.

 

Príslušníci MPS nazývanej aj Scotland Yard v súčasnosti spolupracujú so zmienenou spoločnosťou s cieľom zistiť, či došlo k narušeniu bezpečnosti v súvislosti s ich údajmi. Podľa hovorcu nebolo možné povedať, kedy k neoprávnenému prístupu došlo, ani to, koľkých zamestnancov by sa to mohlo týkať.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: TASR / AFP Foto: Živé - Aktuality.sk
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies