Atalanta v Európskej lige prekvapujúco vyhrala v Livepoole. Bayern Leverkusen natiahol svoju šnúru bez prehry

NETKY.SK • 12 Apríl 2024, 07:30 • 2 min
Atalanta v Európskej lige prekvapujúco vyhrala v Livepoole. Bayern Leverkusen natiahol svoju šnúru bez prehry

LIVERPOOL - Futbalisti Atalanty Bergamo prekvapujúco triumfovali v úvodnom zápase štvrťfinále Európskej ligy na ihrisku favorita FC Liverpool vysoko 3:0 a vytvorili si výbornú pozíciu pred domácou odvetou.

slovakia

left justify in out

Bayer Leverkusen natiahol svoju šnúru bez prehry už na 42 zápasov, keď po dominantnom výkone zvíťazil doma nad West Hamom 2:0 vďaka gólom zo záveru stretnutia.

Domáci „Reds“ nastúpili na Anfield Road v pozmenenej zostave a Salah, Szoboszlai, Robertson či Diaz sa dostali na ihrisko až v druhom polčase za stavu 0:1. Liverpool mal v úvode prevahu i šance, no Nunez sám pred brankárom netrafil a Elliottova strela sa odrazila od brvna do žrde a von z brány.

Hosťom vyšli dva podobné protiútoky po pravej strane, na ktorých konci bol Scamacca. V 38. minúte mu nahral do stredu šestnástky Zappacosta a po hodine hry oblúčikom de Ketelaere. Salahov gól z 80. minúty neplatil pre ofsajd, no Pašaličov o tri minúty neskôr áno a Atalanta tak ide domov s náskokom rozdielu triedy.

Leverkusen v pozícii veľkého favorita

Leverkusen v pozícii veľkého favorita proti „kladivárom“ dominoval, mal 65% držanie lopty, na strely vyhral 32:1, na bránku 11:1, no na góly pred domácimi fanúšikmi čakal až do samého záveru.

Jeho triumf zariadili v 83. minúte Hofmann, ktorý bol na ihrisku iba šesť minút, a v nadstavenom čase ďalší striedajúci hráč Boniface. Mužstvo trénera Xabiho Alonsa tak už v 42 dueloch za sebou nespoznalo pocit prehry a je jediný nezdolaný tím v tejto sezóne z popredných piatich európskych súťaží.

 

V talianskom súboji uspel AS Rím

V talianskom súboji uspel AS Rím na pôde AC Miláno tesne 1:0. Hostia udreli už v 17. minúte, keď sa po rohu presadil hlavou nedôrazne bránený Mancini. Taliansky stopér cez víkend rozhodol hlavou aj o triumfe AS v rímskom derby s Laziom 1:0. Giroud v 87. minúte trafil z pár metrov iba do brvna. Milánčania ukončili sedemzápasovú víťaznú sériu vo všetkých súťažiach.

Benfica s výhodou v odvete

Benfica Lisabon zvíťazila v domácom stretnutí nad Olympique Marseille 2:1 vďaka gólom Silvu a di Mariu. Za hostí skorigoval v 67. minúte Aubameyang, no francúzsky celok napriek tlaku v závere vyrovnať nedokázal.

 

Prvé zápasy štvrťfinále EL - výsledky:

AC Miláno – AS Rím 0:1 (0:1)
Gól: 17. Mancini. Rozhodoval: Turpin (Fr.)

FC Liverpool – Atalanta Bergamo 0:3 (0:1)
Góly: 38. a 60. Scamacca, 83. Pašalič. Rozhodoval: Meler (Tur.)

Bayer Leverkusen – West Ham United 2:0 (0:0)
Góly: 83. Hofmann, 90.+1 Boniface. Rozhodoval: Dias (Port.)

Benfica Lisabon – Olympique Marseille 2:1 (1:0)
Góly: 16. Silva, 52. di Maria – 67. Aubameyang. Rozhodoval: Oliver (Angl.)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: RTVS / TASR, Foto: liverpoolfc
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies