Ak by sa parlamentné voľby konali v októbri, vyhrala by strana Hlas-SD. Matovičove OĽANO sa naďalej prepadáva

NETKY.SK • 18 Október 2020, 14:08 • 2 min
Ak by sa parlamentné voľby konali v októbri, vyhrala by strana Hlas-SD. Matovičove OĽANO sa naďalej prepadáva

BRATISLAVA - Voľby do Národnej rady (NR) SR by v októbri vyhrala strana Hlas-sociálna demokracia so ziskom 18,7 percenta hlasov.

slovakia

left justify in out

V prieskume volebných preferencií politických strán sa na druhom mieste umiestnilo vládne OĽANO so ziskom 15,1%, za ním by nasledovala strana SaS, ktorá by získala 10,7 percentnú podporu. Údaje vyplývajú z prieskumu agentúry Focus pre TV Markíza.

 

Ďalšou v poradí by sa podľa preferencií umiestnila opozičná strana Smer-SD na čele s predsedom Robertom Ficom, ktorú by podporilo s 10,5 percenta oslovených respondentov.

 

img

 

Prečítajte si tiež: Parlamentné voľby by v októbri vyhrala táto strana

 

Medzi politické subjekty, ktoré od marcových parlamentných volieb najviac strácajú podporu voličov je práve hnutie Obyčajných ľudí, ako aj strana Smer-SD, z ktorej vystúpil nie len expremiér Peter Pellegrini, ale aj ďalší jedenásti členovia. 

 

Súvisiaci článok: Najviac Slovákov verí prezidentke Čaputovej, naopak dôvera v Matoviča sa prepadáva

 

Nasleduje ĽSNS so ziskom 9,8 percenta a Sme rodina so 7,3 percenta. Do parlamentu by sa dostalo aj hnutie Progresívne Slovensko, ktoré by volilo 5,4% oslovených. Len veľmi tesne by sa v parlamente dostalo aj Kresťansko-demokratické hnutie (KDH) s 5,2 percentnou podporou.

 

Prečítajte si viac: Toto je najpopulárnejšia politička na Slovensku

 

Potrebných päť percent na postup do parlamentu by nezískala súčasná koaličná strana Za ľudí. Podľa prieskumu by mala len 4,8 percenta. Súčasná vládna koalícia by tak vládu nezostavila.

 

Nasledujú mimoparlamentné strany SMK (3,2), Most-Híd (2,4), Dobrá voľba (2,1), SNS (2,1) a Vlasť (1,6). Prieskum agentúra vykonala na vzorke 1014 respondentov v období od 7. do 15. októbra.

 

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies