Arosa Challenge 2014 - Slováci prehrali s Bielorusmi

NETKY.SK • 20 December 2013, 18:10 • 2 min
Arosa Challenge 2014 - Slováci prehrali s Bielorusmi

AROSA - Slovensko - Bielorusko 1:2 (0:1, 0:0, 1:1)

slovakia

left justify in out

Slovenská hokejová reprezentácia prehrala v piatkovom zápase na turnaji Arosa Challenge 2014 vo švajčiarskej Arose s výberom Bieloruska 1:2. Zverencov trénera Vladimíra Vůjtka v sobotu 21. decembra čaká duel o 3. miesto proti neúspešnému mužstvu z večerného stretnutia Švajčiarsko - Nórsko. Domáci sa v sobotu s istotou predstavia o 15.45 h, Nóri o 20.00 h.

Skóre piatkového stretnutia otvoril v 4. min po rýchlej akcii Demagin, brankár J. Laco potom zneškodnil niekoľko ďalších možností súpera. Slovenský tím nevedel nájsť recept na gólmana Kovaľa a v 44. min inkasoval v oslabení opäť z hokejky Demagina. Čestný gól slovenského družstva dosiahol v 57. min v oslabení Lušňák. Pre hráča extraligových Piešťan to bol premiérový presný zásah v národnom tíme. 

V 24. vzájomnom stretnutí dosiahli Bielorusi deviate víťazstvo, Slováci ich majú na svojom konte štrnásť. 

Arosa Challenge 2014 - piatok: 
Slovensko - Bielorusko 1:2 (0:1, 0:0, 1:1) 
Góly: 57. Lušňák - 4. Demagin (Goroško, Stas), 44. Demagin (Kaznadej, Denisov) 
Vylúčení: 5:4 na 2 min, presilovky: 0:1, oslabenia: 1:0, rozhodovali: Prugger, Rochette - Kung (všetci Švaj.), Kovács (Maď.) 

Zostavy 
Slovensko: J. Laco - Graňák, Baranka, Starosta, Švarný, P. Hraško, J. Mikuš, Čerešňák, Macejko - Marcel Haščák, Bulík, Lapšanský - Tybor, Marcinko, J. Sýkora - Spilar, Lušňák, R. Tománek - P. Zuzin, Galamboš, D. Skokan - Dej 
Bielorusko: Kovaľ - Stasenko, Goroško, Denisov, Gotovec, Karev, Kaznadej, Nogačev, Jevenko - Stas, Konstantin Koľcov, Demagin - A. Kosticyn, S. Kosticyn, Kitarov - Osipov, Jefimenko, Kovyršin - Kislyj, Volkov, N. Komarov 

Prvú vážnejšiu šancu mal Zvolenčan P. Zuzin, no po prechode obranou súpera nepochodil zoči-voči brankárovi Kovaľovi. Na opačnej strane sa do útočného pásma dostal po krídle Demagin a tvrdou strelou prepálil J. Laca - 0:1. Vyrovnať mohol v 8. min J. Sýkora, no jeho tečovaný pokus zneškodnil bieloruský gólman. Lacovu pozornosť potom vyskúšal Stas a na dlhé minúty to bola posledná vážnejšia príležitosť. Pri vylúčení Denisova sa snažil o vyrovnanie bekhendom Tybor, ale bez úspechu. 

Na začiatku druhej časti nepochodil v rovnovážnej hre S. Kosticyn a v presilovke ani A. Kosticyn. V 28. min pripravil Marcinko výbornú šancu Tyborovi, no Kovaľ si udržal čisté konto. Pred druhou sirénou gólman J. Laco zneškodnil ďalšie dve veľké šance súpera, keď v 37. min výborne zasiahol pri prečíslení Bielorusov a o dve minúty neskôr vychytal bieloruského kapitána Konstantina Koľcova. 

V úvode III. tretiny nahadzoval puk pred Kovaľa útočník Lapšanský, ale Bulík ho neusmernil za jeho chrbát. Vzápätí neuspel ani Marcinko a pri vylúčení Galamboša Slováci opäť inkasovali - v 44. min sa odrazená strela Konstatntina Koľcova dostala k voľnému Demaginovi a ten druhým gólom v zápase upravil na 2:0 pre svoj tím. J. Laca potom od tretieho gólu zachránila pravá žŕdka, v 50. min trafil konštrukciu Kovaľovej bránky Tybor. Prvý gól slovenského tímu potom nedosiahli R. Tománek ani J. Sýkora, v oboch prípadoch dobre zasiahol gólmana bieloruského mužstva. Kovaľa prekonal až v 57. min Lušňák, ktorý v oslabení nahodil puk od červenej čiary a ten skončil v súperovej bránke. Záverečná hra bez brankára J. Laca už nepriniesla vyrovnanie a Slováci prehrali tesne 1:2. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies