Armáda nevpustila pozorovateľov OSN na miesto novej masakry

NETKY.SK • 7 Jún 2012, 10:54 • 2 min
Armáda nevpustila pozorovateľov OSN na miesto novej masakry

Armáda nevpustila pozorovateľov OSN na miesto novej masakry - Politika Sýrska armáda nevpustila pozorovateľov OSN do dediny Mazraat al-Kubajr v provincii Hamá. Podľa opozície tam milície verné prezidentovi Bašárovi Asadovi zabili v noci nadnes desiatky de

slovakia

left justify in out

img

Sýrska armáda nevpustila pozorovateľov OSN do dediny Mazraat al-Kubajr v provincii Hamá. Podľa opozície tam milície verné prezidentovi Bašárovi Asadovi zabili v noci nadnes desiatky dedinčanov. 
      Presné okolnosti údajnej novej masakry nie sú známe. Podľa opozičného zoskupenia Miestne koordinačné výbory tam prišlo o život vyše 78 ľudí, vrátane množstva žien a detí. Sýrska vláda označila tieto správy za "absolútne nepodložené". 
      Hovorkyňa misie OSN v Sýrii informovala o vyslaní tímu pozorovateľov do dediny Mazraat al-Kubajr na predmestí mesta Hamá. Podľa správ aktivistov ich tam však nevpustila armáda. 
      Na sunnitskú dedinu najskôr zaútočila ťažkými zbraňami armáda. Väčšinu zabitých však majú údajne na svedomí príslušníci provládnych milícií známych ako "šabbíja" zo susedných alawitských obcí. 
      Damask tvrdí, že vládne sily zasiahli v dedine Mazraat al-Kubajr na žiadosť miestnych obyvateľov po tom, ako tam ozbrojení teroristi zabili deväť žien a detí. Pri akcii údajne zahynuli všetci členovia teroristickej skupiny a dvaja členovia bezpečnostných síl. 

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies