Minister hospodárstva a SaS nepodporia mimoriadnu schôdzu o cenách energií

NETKY.SK • 28 August 2021, 15:01 • 2 min
Minister hospodárstva a SaS nepodporia mimoriadnu schôdzu o cenách energií

BRATISLAVA - Mimoriadnu schôdzu o zdražovaní elektrickej energie zvolal na pondelok predseda NR SR Boris Kollár.

slovakia

left justify in out

Strana Sloboda a Solidarita (SaS) nepodporí mimoriadnu schôdzu parlamentu o cenách energií. „Robert Fico je ten posledný, kto by sa mal ozývať k cenám energií. Ja s ním nebudem robiť v parlamente divadlo. Naša strana SaS nebude súhlasiť s touto mimoriadnou schôdzou,“ povedal predseda SaS a minister hospodárstva Richard Sulík. 

 

Koaličným partnerom plánuje navrhnúť, aby takúto schôdzu parlamentu nepodporili. „Aj keď s tým nebudú súhlasiť, ja sa takej mimoriadnej schôdze nezúčastním,“ zdôraznil Sulík, ktorý je presvedčený, že práve za vlád Roberta Fica sa regulácia cien energií, kvôli dohadzovanie biznisu svojim ľuďom, pokrivila.

 

„Cenu silovej elektriny, ktorá tvorí zhruba 40 % z koncovej ceny elektriny, nevieme ovplyvniť. Cenu za distribúciu elektriny vieme, ale tá je vysoká preto, čo tu zanechali vlády Roberta Fica,“ povedal Sulík. 

 

Štátny tajomník ministerstva hospodárstva Karol Galek vyzval predsedu Smeru-SD Roberta Fica, aby prišiel diskutovať o cenách energií na parlamentný hospodársky výbor, ktorého je členom a na zasadnutia ktorého nechodí.

 

Prečítajte si tiež: Minister Sulík o tom, koľko si priplatíme za elektrinu. Rast cien pripisuje aj vládam Smeru

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies