Angličania pokorili v derby Škotov, Hodgson už myslí na EURO 2016

NETKY.SK • 19 November 2014, 11:35 • 2 min
Angličania pokorili v derby Škotov, Hodgson už myslí na EURO 2016

GLASGOW - Tréner anglickej futbalovej reprezentácie Roy Hodgson mal v Glasgowe dôvod na radosť. Jeho zverenci pokorili v ostrovnom derby Škótov 3:1 a nadviazali na výkony z úvodu kvalifikácie EURO 2016.

slovakia

left justify in out

Albión má po štyroch zápasoch na konte plný počet bodov a je na najlepšej ceste postúpiť do Francúzska. Hodgson po triumfe v Škótsku priznal, že už myslí na kontinentálny šampionát. "Máme skvelú východiskovú pozíciu a pevne verím, že to už nepustíme z rúk. Som si však plne vedomý, že ak chceme dosiahnuť na EURO 2016 výrazný úspech, musíme sa ešte zlepšiť. Máme v tíme veľa mladíkov, ktorí každým zápasom rastú. Do začiatku turnaja budú mať toho odohrané veľa, čo ma napĺňa optimizmom," povedal Hodgson pre akreditované médiá.
      

Skúsený kouč zostal na lavičke reprezentácie napriek neúspechu Anglicka na MS 2014 v Brazílii, kde kolíska futbalu stroskotala už v základnej skupine. Hodgson postupne zapracoval do tímu Nathaniela Clynea zo Southamptonu, Alexa Oxladea-Chamberlaina z Arsenalu Londýn či Luka Shawa z Manchestru United, ktorí priniesli do hry nový vietor. K skvelým výkonom sa rozohral Wayne Rooney. Kapitánovi chýbajú už iba štyri presné zásahy na to, aby sa stal reprezentačným rekordérom a prekonal 49-gólový zápis Bobbyho Charltona.
      

Angličania naposledy neuspeli na škótskej pôde v roku 1985, keď v Hampdon Parku prehrali 0:1. "Musím priznať, že už dlho nikto nepodal proti nám taký kvalitný výkon, ako teraz Anglicko. Hrali s veľkou intenzitou. Bolo fantastické sledovať, ako sa dokázali pohybovať bez lopty. Majú vo svojom strede veľa hráčov so skúsenosťami z Ligy majstrov a v Glasgowe ich naplno demonštrovali," chválil súpera tréner Škótov Gordon Strachan.
      



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies