Angela Lansbury sa opäť predstaví na Broadwayi

NETKY.SK • 5 Jún 2016, 10:45 • 2 min
Angela Lansbury sa opäť predstaví na Broadwayi

BRATISLAVA - Anglická herečka Angela Lansbury sa po štyroch rokoch vráti na Broadway. Deväťdesiatročná predstaviteľka Jessicy Fletcher zo seriálu To je vražda, napísala (1984 - 1996) si zahrá v hre Enida Bagnolda The Chalk Garden.

slovakia

left justify in out

O produkciu titulu sa postarajú Scott Rudin a Andrew Bryan. Meno režiséra ani ďalších protagonistov nie sú zatiaľ známe. O účinkovanie v hre Lansbury prejavila záujem už pred niekoľkými rokmi. Inscenácia bude mať premiéru v sezóne 2016-2017.


Príbeh komediálnej drámy The Chalk Garden rozpráva príbeh bohatej výstrednej St. Maugham, ktorá žije so svojou adolescentnou vnučkou Laurel a sluhom Maitlandom. Po tom, čo Laurel prinúti odísť niekoľko vychovávateliek, do domu prichádza záhadná slečna Madrigal, ktorá si k problematickej Laurel nájde cestu.


Angela Lansbury sa narodila 16. októbra 1925 v Londýne. V roku 1940 sa presťahovala do New Yorku, kde študovala herectvo. Neskôr odišla do Hollywoodu a podpísala zmluvu so spoločnosťou MGM. Debutovala v snímke Plynové lampy (1944). Účinkovala tiež vo filmoch Obraz Doriana Graya (1945), Mandžuský kandidát (1962), Smrť na Níle (1978) či Spoločenstvo vlkov (1984). Jej pôsobenie v divadle ocenili piatimi cenami Tony. Okrem toho získala šesť Zlatých glóbusov. Americká Akadémia filmových umení a vied jej v roku 2014 udelila čestného Oscara za prínos filmovému priemyslu. V roku 2013 dostala od britskej kráľovnej Alžbety II. Rad britského impéria DBE. Venuje sa aj dabingu.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies