Anderson Silva je jeden rok mimo

NETKY.SK • 25 August 2015, 16:30 • 2 min
Anderson Silva je jeden rok mimo

LAS VEGAS - Pred pár dňami vyšlo na svet rozhodnutie Nevadskej Atletickej Komisie, ktoré uznalo Andersona Silvu za vinného v jeho dopingovej afére. Silva sa obhajoval s tým, že do jeho organizmu sa nedovolené látky dostali užitím prípravku na skvalitnenie sexuálneho života.

slovakia

left justify in out

Ako sa dalo čakať Nevadská Atletická Komisia mu na to neskočila. Dostal dosť mastnú pokutu, dištanc na jeden rok a anulovali mu jeho víťazstvo nad Nickom Diazom. Celkovo dostal pokutu 380 000 USD. Jeho dištanc sa berie spätne, platí ku dňu zápasu, takže v octagone ho najbližšie môžeme vidieť približne niekedy začiatkom budúceho roku. Plus ešte musí zaplatiť všetky náklady týkajúce sa zasadnutia, ktoré riešilo jeho prípad. Navyše ešte zafinancuje aj antidopingové testy, ktoré na ňom boli vykonané.

 

Pristihnutý bol 9-januára na UFC 183 proti Nickovy Diazovi. Od tej doby svoju vynu neustále popieral, stále tvrdil že úmyselne žiadne steroidy neužíval. Toto tvrdil aj na obhajobe. Podľa jeho slov mal prípravok na zvýšenie sexuálnej aktivity od bývalého  teamového kolegu Marcosa Fernandesa, ktorý ho mal z Thajska. Na jeho presný názov sa nepamätal, vedel iba, že to bola látka v tekutej forme v modrej fľaštičke.

 

Jeho právnik tvrdí, že testy ktoré spravili na prípravku preukázali v zložení stopy drastanolu. Ale na zasadanie komisie o tom  nedoniesli žiadny platný protokol ktorý by jeho slová potvrdili. Sylva sa ešte pokúšal obhajovať s tým tvrdením, že testy robili dve firmy a každej z nich bol  výsledok  iný. No toto Nevadskú Komisiu nezaujímalo a Sylvovi udelil najväčší možný trest. Dúfajme, že to bude pre ostatných zápasníkov ponaučujúce a, že takéto prípady postupom času vymiznú z tohto športu úplne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies