Americké námorníctvo potvrdilo pravosť nezvyčajných nahrávok vzdušného objektu

NETKY.SK • 20 September 2019, 10:19 • 2 min
Americké námorníctvo potvrdilo pravosť nezvyčajných nahrávok vzdušného objektu

Tri nahrávky, ktoré sa na verejnosť omylom dostali v rokoch 2017 a 2018 a ktoré zachytávajú stretnutia stíhačiek s neznámymi objektmi letiacimi vysokou rýchlosťou alebo podivne manévrujícími vo vzduchu, sú pravé. Potvrdilo to americké námorníctvo.

slovakia

left justify in out

Tí, ktorí si pripravujú pozdravy k vítaniu mimozemskej civilizácie, ich ale môžu pokojne zase schovať. Námorníctvo iba potvrdilo pravosť nahrávok, ktoré zachytávajú dva prípady stretnutie s UAP (Unidentified aerial phenomena - neidentifikovaný vzdušný fenomén).

 

Nahrávky zverejnila v rokoch 2017 a 2018 ufologická spoločnosť To the Stars Academy of Arts & Science a denník The New York Times a okamžite sa stali senzáciou.

 

Prvé z videí pochádza z roku 2004. Piloti zachytili približne dvanásťmetrový objekt bez krídel, ktorý tvarom pripomínal cukríky Tic Tac. Objekt bol schopný neuveriteľne rýchlo nabrať výšku zhruba 25 kilometrov a rovnako rýchlo zase klesať až nad hladinu oceánu.


Zvyšné dve videá pochádzajú z roku 2015. Na nich zachytili piloti lietadla F-18 objekt pohybujúci sa extrémne vysokou rýchlosťou. "To je sakra dron, kamoš," reaguje jeden z pilotov. "Bože! A to letí proti vetru," odpovedá druhý.

 

"Videonahrávky nikdy neboli určené pre verejnosť," uviedol pre CNN hovorca amerického námorníctva Joe Gradisher.

 

To ale neznamená, že by námorníctvo chcelo utajiť existenciu mimozemšťanov, ako s obľubou tvrdia rôzni konšpirátori. Všetky nahrávky pred zverejnením musia schváliť experti, aby sa uistili, že neobsahujú utajované informácie napríklad o samotných stíhačkách, z ktorých bolo video nadobudnuté.

 

 

Vidieť UFO je bežné?


Gradisher zároveň dodal, že nahrávky sú len zlomkom "stretnutia", ktoré zažívajú piloti počas tréningových letov.

 

"Tieto stretnutia predstavujú bezpečnostné riziko pre našich letcov i naše samotné operácie," dodal Gradisher.

 

Po mnoho rokov piloti takéto stretnutia radšej nehlásili. Pojem UFO (unidentified flying object - neidentifikovaný lietajúci predmet) bol totiž natoľko sprofanovaný, že si ho každý spojil s mimozemšťanmi. Piloti sa obávali, že by potom mohli byť spájaní so zástancami teórie o mimozemšťanoch a mohli tak ľahko prísť o kariéru.

 

Namiesto UFO radšej UAP

 

Aj preto teraz armády po celom svete používajú radšej termín UAP. Rovnako ako skratka UFO to znamená jav alebo predmet, ktorý nie je armáda na základe svojich informácií schopná rozpoznať. To ešte neznamená, že ide o javy mimozemské.

 

Pentagon síce pred dvoma rokmi priznal program na sledovanie UFO, zároveň však dodal, že žiadne stopercentné dôkazy nemá, hoci je bývalý šéf programu Luis Elizondo o mimozemskej prítomnosti na Zemi takmer presvedčený.

 

 

Odborníci však radšej berú celý program s rezervou. Ako podotýka server Business Insider, rad pilotov tieto javy napríklad pripisuje chybám na displejoch heliem. V niektorých prípadoch ide o meteorologické javy.

 

Jediným spôsobom, ako zistiť, čo sú tieto UAP zač, podotýka Gradisher, je povzbudiť pilotov, aby ich hlásili zakaždým, keď ich uvidia. Je teda možné, že ďalších nahrávok sa v budúcnosti dočkáme ešte vo väčšom množstve.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies