Ministerstvo obrany vyhlásilo víťazov súťaže v tvorivom písaní

NETKY.SK • 14 December 2023, 18:30 • 2 min
Ministerstvo obrany vyhlásilo víťazov súťaže v tvorivom písaní

BRATISLAVA - Už po devätnásty raz dal rezort obrany možnosť študentom stredných a vysokých škôl prejaviť svoj literárny talent prostredníctvom súťaže v tvorivom písaní. Ide o jednu z dôležitých aktivít ministerstva obrany smerom k verejnosti, ktorej cieľom je podporiť záujem žiakov a študentov o problematiku obrany našej krajiny.

slovakia

left justify in out

Svoje úvahy alebo poviedky tento rok písali na tému Obrana vlasti je povinnosťou a vecou cti (Ústava SR, článok 25/1). Do súťaže, ktorú tradične vyhlasuje minister obrany SR a rezortný mesačník Obrana, sa zapojilo celkovo 118 študentov slovenských stredných a vysokých škôl, pričom stanovené súťažné podmienky splnilo 101 z nich.

O víťazoch rozhodla porota zložená zo zástupcov Ozbrojených síl SR, zamestnancov komunikačného odboru, kancelárie ministra obrany a vojenských novinárov. V redakcii mesačníka Obrana vybrala po tri najlepšie spomedzi 84 prác stredoškolákov a 17 prác vysokoškolákov. Porota pracovala s anonymizovanými súťažnými dielami, označenými len poradovým číslom, pod ktorým do súťaže prišli.

Po diskusii porota rozhodla takto:

 

Stredoškoláci

  1. miesto : Jeden z mnohých Rebeka Motýľ, 17 r., Gymnázium M. Hattalu, Trstená
  2. miesto : Zápisky odnikadiaľ – Lea Barátová, 15 r., Gymnázium Golianova, Nitra
  3. miesto : Návrat– Andrej Mojžita, 18 r., Gymnázium Ľ. Štúra, Zvolen

 

Vysokoškoláci

  1. miesto : Obrana vlasti je povinnosťou a vecou cti – Tomáš Chovančák, 23 r., Masarykova Univerzita Brno
  2. miesto : Vlasť a Česť – Petra Virágová, 20 r., Univerzita Mateja Bela, Banská Bystrica
  3. miesto : Je obrana vlasti naozaj povinnosťou a vecou cti občanov? – Samuel Pobijak, 22 r., Univerzita Mateja Bela, Banská Bystrica

So súťažnými prácami, ktoré postúpili do finále, sa mohla verejnosť oboznámiť na rezortnom profile sociálnej siete Facebook a svojím hlasovaním rozhodnúť o Cene čitateľov. Získala ju autorka Rebeka Motýľpoviedkou Jeden z mnohých.
 
Na víťazov súťaže čakajú vecné ceny a finančné prémie. Práce finalistov budú uverejnené na stránke ministerstva obrany https://www.mosr.sk/literarna-sutaz-2023.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Tlačový odbor MV SR, Foto: Eduworld.sk
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies