LM: Neuveriteľný kolaps Paríža, Benzema hrdinom Madridu

NETKY.SK • 10 Marec 2022, 09:19 • 2 min
LM: Neuveriteľný kolaps Paríža, Benzema hrdinom Madridu

MADRID – Parížsky sen o triumfe v Lige Majstrov je prekvapivo na konci! Parížania absolútne nezvládli druhý polčas a s LM sa definitívne lúčia. Hrdinom bieleho baletu sa stal trojgólový Karim Benzema.

slovakia

left justify in out

 

Všetko sa začalo chybou brankára Donnarummu

 

Real vyrukoval od začiatku s vysokým napádaním v snahe streliť rýchly gól, no nevytvoril si výraznejší tlak. Parížania sa snažili čo najdlhšie držať loptu na kopačkách. V 13. minúte sa po zaváhaní domácej defenzívy ocitol sám na rohu šestnástky uzdravený Kylian Mbappé, no Thibaut Courtois jeho strelu zneškodnil. V ofenzíve Realu dlho chýbal moment prekvapenia. V 25. minúte napriahol spoza šestnástky Benzema, jeho strelu Gianluigi Donnarumma vyrazil končekmi prstov na roh.

 

Po polhodine hry aktívny Neymar prestrčil loptu do päťky Lionelovi Messimu, ktorý chcel z uhla prehodiť Courtoisa, no netrafil bránku. Parížania pokračovali v útočnej aktivite a v 34. minúte Mbappé dopravil loptu do siete, no gól neplatil, pretože prihrávajúci Nuno Mendes bol v ofsajde, O päť minút neskôr však Mbappé po prihrávke za obranu Realu strelou k bližšej žrdi zabezpečili Parížu vedenie.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Paris Saint-Germain (@psg)

 

Mbappé bol pri chuti aj na začiatku druhého polčasu a v 54. minúte sa po jeho strele tretíkrát rozvlnila sieť za Courtoisom, no gól opäť neplatil pre ofsajd. Tréner Realu Carlo Ancelotti krátko na to poslal na ihrisko Eduarda Camavingu s Rodrygom s cieľom oživiť hru. V 61. minúte sa Donnaruma tiesnený Benzemom pri rozohrávke dopustil chyby. Jeho zlú prihrávku vystihol Vinicius Junior, prihral pod seba na Benzemu, ktorý vyrovnal na 1:1.

 

V 76. minúte Neymar stratil loptu pred súperovou šestnástkou. Luka Modrič ju umne vyviezol, prešiel cez niekoľkých protihráčov a prihral ju Vinicisuovi Juniorovi. Ten prišiel o dobrú pozíciu, no lopta zostala v moci Realu. Modrič prihral za obranu Benzemovi, ktorý aj s prispením teču prekonal Donnarumu. O dve minúty neskôr Rodrygo využil zlú prihrávku Marquinhosa a našiel Benzemu, ktorý zavŕšil hetrikový obrat a poslal Real do šťvrťfinále.

 

 

City sa nedopustili žiadneho zaváhania a s prehľadom postúpili do štvrťfinále

 

Manchester City po vysokom víťazstve v Lisabone v odvete kontroloval hru. V prvom polčase sa dianie väčšinou odohrávalo medzi šestnástkami. V 39. minúte sa po prihrávke za obranu dostal do dobrej šance Raheem Sterling, snažil sa prehodiť Antona Adana, ale brankár Lisabonu jeho úmysel vystihol. Do druhého polčasu nastúpili domáci s dvoma zmenami. Striedajúci Riyad Mahrez v 47. minúte šikovne vysunul Gabriela Jesusa, ktorý rozvlnil sieť, no gól neplatil pre ofsajd. Diváci sa presného zásahu nedočkali ani v ďalšom priebehu a na Etihad Stadium sa tak zrodila bezgólová remíza.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Manchester City (@mancity)


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies