DasCoin: Ako investori prichádzajú o ilúzie

NETKY.SK • 7 Február 2019, 14:00 • 2 min
DasCoin: Ako investori prichádzajú o ilúzie

HONGKONG – Pamätáte si ešte projekt DasCoin, ktorý sa minulý rok dostal aj na Slovensko? Minimálne tí ziskuchtiví investori si spomenú...

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

V júli sme sa tomuto projektu venovali v samostatnom článku, kde sme vysvetlili o čo ide, aká je štruktúra tejto "kryptomeny", kto za ňou stojí atď. Keďže zrazu zostalo ticho, tak sme sa rozhodli opäť pozrieť ako sa tomuto projektu darí, resp. darilo.

 

DasCoin: Podozrivý projekt sa šíri aj na Slovensku

 

img

 

Ak o DasCoine (DASC) viete, tak môžete túto časť vynechať, pre ostatných len v skratke. Podľa tvorcov je DasCoin kryptomena, ktorá funguje na rýchlom a modernom blockchaine, vďaka čomu dokáže spracovať obrovské množstvo transakcií.

 

Jednou z hlavných charakteristík DasCoinu je spôsob jeho distribúcie. Nedá sa priamo ťažiť a doteraz ste si ju nemohli kúpiť ani na žiadnej burze. DasCoiny, resp. cykly, sa dali kúpiť výhradne od spoločnosti NetLeaders, ktoré následne uvoľňovali DasCoiny v malých množstvách do vašej peňaženky. Podľa tvrdení tvorcov bola za týmto procesom reálna ťažba tokenov DASC.

 

DasCoin sa mal v budúcnosti stať jednou z najpoužívanejších kryptomien, keďže mala byť prijímaná v sieti až 60 miliónov obchodov po celom svete.

 

img

 

Vstup na burzu

 

Koncom apríla alebo začiatkom mája sa DasCoin konečne začal obchodovať aj na burze. Vlastne nie na jednej, ale hneď na troch burzách. Do tejto chvíle čelil tento projekt značnej kritike, keďže ho mnohí nazývali podvodom práve kvôli tomu, že sa táto kryptomena nedala obchodovať na žiadnej burze.

 

Projekt však dozrel do štádia, keď DASC bol zrazu zalistovaný na troch burzách a mali sa začať diať veľké veci. DasCoin sa dostal na burzy European Blockchain Exchange (EUBX), BTC-Alpha a Coinfalcon (v súčasnosti sa obchoduje DASC aj na burzách CoinBene a IDAX). Nie sú to však žiadne veľké a renomované burzy, na ktorých sa denne obchodujú miliardy dolárov.

 

Spoločnosť NetLeaders oznámila, že DasCoin sa bude obchodovať iba na burzách, ktoré prísne spĺňajú štandardy KYC (bežné určenie totožnosti zákazníka v EÚ), rovnako ako celý DasCoin ekosystém. Malo to byť veľké víťazstvo a začiatok zlatých časov...

 

img

 

Asi netreba písať o tom, že realita sa diametrálne líšila od očakávaní, minimálne teda tých, ktoré mali investori. Vyššie spomenuté burzy patria medzi malé a málo známe, keď napr. burzu EUBX sa nám podarilo vygoogliť až po 15 minútach hľadania! Burzy, ktoré zalistovali DASC majú denný objem obchodov niekoľko stotisíc až 10 miliónov USD (BTC-Alpha), čo je však v porovnaní s renomovanými burzami kvapka v oceáne. Orderbook pri tejto kryptomene zíva prázdnotou a nie je sa čomu čudovať, keďže aktuálne je jeho hodnota niekde okolo 0,02 USD/DASC (pri zalistovaní na burzách to bolo 0,17 až 0,20 USD/DASC). V čase písania tohto článku bol celkový obchodovaný objem vo výške 486 USD.

 

Smutný príbeh

 

Zalistovanie DasCoinu na burzy bolo veľkolepo prezentované celej komunite. Pre investorov aj tvorcov tohto krypto-projektu sa mali začať zlaté časy a neveriacich to malo presvedčiť, že sa jedná o projekt s budúcnosťou. Bohužiaľ prišlo opäť trpké sklamanie z ďalšieho podvodu na ziskuchtivých investoroch, keďže skôr sa jedná o akýsi MLM marketing a Ponziho schému...



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Tomáš Tóth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies