Americkým ministrom obrany bude Ashton Carter

NETKY.SK • 5 December 2014, 15:23 • 2 min
Americkým ministrom obrany bude Ashton Carter

WASHINGTON - Novým ministrom obrany USA sa stane Ashton Carter.

slovakia

left justify in out

Podľa piatkových informácií z prostredia Bieleho domu si ho prezident Barack Obama vybral za nástupcu Chucka Hagela a jeho nomináciu potvrdí ešte v piatok. Šesťdesiatročný rodák z Filadelfie pôsobil ako námestník ministerstva obrany od októbra 2011 do decembra 2013. Ešte predtým mal na starosti nákup technológii a zbraní pre Pentagon. Prezidentov nominant, ktorý je odborník v oblasti národnej bezpečnosti, však potrebuje ešte formálny súhlas hornej komory parlamentu. Stať by sa tak malo začiatkom budúceho roka. Následne sa stane už štvrtým ministrom obrany počas Obamovho takmer šesťročného prezidentovania, podotýka portál americkej spravodajskej televízie Fox News.

 

Hagel rezignoval na svoju funkciu pred dvoma týždňami. Bývalý republikánsky senátor tak nevydržal na čele rezortu ani dva roky. Podľa medializovaných informácií totiž nesúhlasil s Obamovou politikou voči extrémistickej skupine Islamský štát, proti ktorej podnikajú USA nálety v Iraku aj v Sýrii.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies