Futbal: Ghanský útočník Atsu žije, našli ho v troskách zničenej budovy

NETKY.SK • 7 Február 2023, 09:17 • 2 min
Futbal: Ghanský útočník Atsu žije, našli ho v troskách zničenej budovy

ANKARA - Ghanského futbalistu Christiana Atsua, ktorý bol po zemetrasení v Turecku nezvestný, našli živého pod troskami zničenej budovy. Podľa miestnych médií ho so zraneniami previezli do nemocnice.

slovakia

left justify in out

Bývalý hráč Chelsea Londýn či Newcastlu United pár hodín pred katastrofou skóroval za Hatayspor v zápase najvyššej tureckej súťaže proti Kasimpase. Novinár Yagiz Sabuncuoglu z denníka Vole v utorok ráno informoval, že 31-ročného krídelníka a 65-násobného ghanského reprezentanta sa podarilo vytiahnuť z trosiek. Hospitalizovali ho so zranenou pravou nohou a problémami s dýchaním.

 

Už predtým dokázali záchranári nájsť jeho spoluhráčov Onura Erguna a Buraka Oksuza, Kerimovi Alicimu sa podarilo dostať spod trosiek vlastnými silami. Okrem Atsua boli medzi nezvestnými osobami ešte športový riaditeľ klubu Taner Savut a klubový tlmočník. Turecko a jeho pohraničie so Sýriou zasiahlo v noci na pondelok silné zemetrasenie s magnitúdou 7,8, ktoré si spolu s dotrasmi vyžiadalo viac ako 4300 obetí na životoch. Mesto Hatay bolo takmer v epicentre otrasov. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona