NHL: Tatarov gól nestačil Montrealu na ľade Pittsburghu

NETKY.SK • 15 Február 2020, 7:58 • 2 min
NHL: Tatarov gól nestačil Montrealu na ľade Pittsburghu

MONTREAL - Slovenský útočník Tomáš Tatar strelil jediný gól Montrealu v piatkovom zápase NHL na ľade Pittsburghu.

slovakia

left justify in out

Jeho tím však prehral 1:4. Celkovo v štyroch piatkových zápasoch zámorskej profilige sa už ďalší Slováci nepredstavili.

 

Tatarov zápis do histórie
Tatar v čase 39:06 min využil presilovú hru, keď strelou švihom z útočného kruhu našiel medzierku medzi betónmi brankára Pittsburghu Tristana Jarryho. Znížil vtedy vedenie domácich na 1:2, ale Montreal sa dlho netešil. Prakticky z protiútoku Jason Zucker svojím druhým gólom v zápase zvýšil na 3:1. Montreal už ďalšie góly v zápase nepridal. Tatar si vylepšil produktivitu v tejto sezóne o 21. gól a celkovo 53. bod. Potvrdil, že je suverénne najproduktívnejší hráč Canadiens v tejto sezóne. Philip Danault na druhom mieste má 40 bodov. Zámorskí štatistici dokonca vyrátali, že zásah v podaní 29-ročného Slováka bol ten s poradovým číslom 21 600 v histórii jedného z najtradičnejších tímov NHL Montrealu Canadiens. Tatarovi chýba päť bodov na vyrovnanie jeho kariérneho maxima v NHL z minulej sezóny. "Nie je jednoduché hrať v Pittsburghu. Oni majú naozaj skvelé mužstvo. Myslím si však dlho sme s nimi bojovali o dobrý výsledok," uviedol Tomáš Tatar.

 

img

 

Crosby si pripísal tri asistencie
Zatiaľ čo Montreal prišiel o dôležité body v boji o play-off a vo štvrtom zápase za sebou strelil menej ako tri góly, Pittsburgh si poistil štvrtú priečku vo Východnej konferencii. Zásluhu na tom majú najmä dvojgólový Jason Zucker a šikovný kapitán Sidney Crosby, ktorý si pripísal tri asistencie. Brankár Tristan Jarry si pripísal 34 zákrokov. Crosby si po svalovom zranení pripísal v 11 zápasoch 17 bodov, v deviatich z nich bodoval. "Je fajn mať za sebou takúto sériu zápasov. Myslím si, že som sa dostal do toho natoľko, aby mojej hre nechýbala konzistentnosť," uviedol Crosby na webe NHL. "Každou prehrou sa naše šance na play-off znižujú. Nechceme sa však zriecť tejto naháňačky, zostávame na love," vyhlásil tréner Montrealu Claude Julien.

 

img

Sidney Crosby

 

                                                                                                        
Výsledkové sumáre NHL - piatok:

Pittsburgh - Montreal 4:1 (0:0, 3:1, 1:0)
Tomáš Tatar (Montreal) odohral 16:29 min, 1 gól, 2 strely na bránku, 2 "hity", 2 trestné minúty, 1 mínusový bod

Winnipeg - San Jose 2:3 (0:1, 2:0, 0:2)
Columbus - New York Rangers 1:3 (0:1, 1:0, 0:2)
Carolina - New Jersey 5:2 (2:1, 1:0, 2:1)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona