Americké úrady rozbili gang pašerákov nosorožích rohov

NETKY.SK • 24 Február 2012, 08:07 • 2 min
Americké úrady rozbili gang pašerákov nosorožích rohov

Americké úrady rozbili gang pašerákov nosorožích rohov - Krimi Americké úrady skonfiškovali viac ako milión dolárov (750. 000 eur) pri zásahu voči medzinárodnému gangu pašerákov nosorožích rohov.

slovakia

left justify in out

img

Americké úrady skonfiškovali viac ako milión dolárov (750.000 eur) pri zásahu voči medzinárodnému gangu pašerákov nosorožích rohov. Oznámili to dnes noviny Los Angeles Times.
      Polícia okrem finančnej hotovosti zabavila aj zlato, diamanty a luxusné hodinky Rolex, a tiež okolo 40 odrezaných rohov nosorožcov. Jedného z pašerákov zatkli pri nástupe do lietadla s 337.000 dolármi v hotovosti.
      "Rozbitím tohto gangu sme zlikvidovali významného dodávateľa rohov na čierny trh a uštedrili sme silný úder pašerákom v USA aj v globálnom meradle," zdôraznil Dan Ashe, riaditeľ americkej federálnej agentúry pre ochranu divej zvery (FWS).
      Nosorožie rohy sú žiadanou komoditou predovšetkým vo Vietname a v niektorých oblastiach Číny pre ich údajné protirakovinové účinky. S obľubou ich využívajú aj vietnamské a čínske komunity žijúce v USA.
      Obchod s rohmi nosorožcov je medzinárodne zakázaný. Ich cena sa však môže na čiernom trhu vyšplhať až na 50.000 dolárov (38.000 eur) za kilogram, čo spôsobuje prudký nárast pytliactva v Afrike.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies