Považovali ho za chybu, ale Boh sa ho zastal

NETKY.SK • 26 Máj 2020, 06:56 • 2 min
Považovali ho za chybu, ale Boh sa ho zastal

Zlý začiatok je niekedy predzvesťou dobrého konca. Platí to najmä v takom prípade, keď sa do deja vloží Boh.

slovakia

left justify in out

Chyba

Pre ľudstvo je nemysliteľné žiť bezchybne. Nečíta, nepočúva a ani sa to nepíše ľahko, každý by bol radšej, ak by sa dala dosiahnuť dokonalosť, a ak by prianie si svetového mieru bolo niečo viac než len súčasť súťaže krásy. Priznať si to je ale nutné - nič nebolo, nie je a ani nebude bez vady. Človek sa dopúšťa omylu a niektorý z nich je taký veľký, že prerastie nad hlavu a je ako mátoha, čo straší vo dne aj v noci. Uzdravujúci účinok má, našťastie, vedomie, že čokoľvek a akokoľvek zlé bolo spáchané, nie je dôvod do konca života sa trápiť vinou, výčitkou a hanbou.

 

img

 

 

V ruinách
V Iowe sa narodilo dievča. V priebehu rokov 70. sa ako tínedžerka pošmykla. Jej prešľap vyplával na verejnosť tak, že otehotnela. Bola to beloška a chlapec, s ktorým bábätko počala, patril do komunity černochov. Vnímalo sa to ako niečo nepredstaviteľné, rodičia dievčaťa sa nezastavovali v kritizovaní. "Nielenže si si zruinovala vlastný život, ty si pokazila ešte aj život toho dieťaťa," vyčítali dcére.

 

Ultimátum
Vyvrcholilo to ultimátom. Buď sa dieťaťa navždy vzdá a posunie ho niekomu staršiemu, schopnejšiemu a múdrejšiemu, alebo sa má odsťahovať z domu. Čo na tom, že dievčina nemala kam hlavu skloniť? Ona si vybrala pôrod a výchovu, a tak sa zbalila a odišla do Kalifornie.

 

img


Boj o prežitie
Neverila, že by niečo dobré pribehlo aj k nej. Upadla do užívania drog, každodenná realita sa pretavila v boj o prežitie. Keď raz postávala na ulici, podišla k nej žena. Zvestovala jej, že Boh ju miluje, a že sa s ním môže vysporiadať. Nemusí sa trápiť nepokojom, ponúka sa jej odpustenie. Slobodná matka neváhala, ulica sa stala svedkom jej odovzdania sa Bohu a vyznania hriechov.

 

img


Israel
Od ženy si prevzala Bibliu. Námatkovo ju otvorila, prilepila oči na riadok a zistila, že je tam vpísané slovo Israel. "Israel," prehlásila so slzami v očiach, "tak sa volá môj syn."

 

Hudba
A jej syn? Spočiatku mal zmätené detstvo. Je beloch a či černoch a prečo je považovaný za chybu? Už v útlom veku chlapec objavil, že Boh ho poctil neobyčajným talentom. Prejavoval sa v spievaní, ako aj v nadaní skladať piesne. Rok po roku mužnel a rozvíjal dar.
Dnes ho Amerika (a nielen tá), pozná pod menom Israel Houghton ako jedného z najvýraznejších hudobníkov v rámci kresťanskej scény. A keby len to! Je aj držiteľom ocenenia Grammy. Spieva pre svojho Stvoriteľa. Nie je chybou, je tu, pretože Boh to tak chcel.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michaela Mihokova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies