Americké a kanadské aerolínie naďalej prevádzkujú lety Boeingov 737 MAX

NETKY.SK • 12 Marec 2019, 22:47 • 2 min
Americké a kanadské aerolínie naďalej prevádzkujú lety Boeingov 737 MAX

CHICAGO - Spojené štáty aj napriek tragickým okolnostiam, ktoré sa stali v Etiópii počas minulého víkendu používajú lietadlá Boeing 737 MAX 8 a 9. Všetky tri americké aerolinky menovite Southwest Airlines, American Airlines Group a United Airlines sa počas dnešného dňa vyjadrili, že svojim lietadlám vo vzduchu plne dôverujú a preto nie je dôvod na ich okamžité stiahnutie z letového plánu.

slovakia

left justify in out

Zaujímavosťou ale je, že americký Federálny úrad pre letectvo (FAA) patrí len k malej hŕstke, ktorá lety spomenutých strojov 737 MAX nepozastavila.

 

 

Podľa informácii na stránke flightradar24.com Boeingy 737 nestiahli z letových plánov ani kanadské spoločnosti Air Canada, Westjet a ani Copa sídliaca v Paname.

 

 

Už počas dnešného dňa sme sa vyjadrili, že ku krajinám, ktoré nedovoľujú ani prelet spomenutých lietadiel cez svoj vzdušný priestor (Čína, Austrália, Indonézia), sa na zoznam pripojili Omán, Malajzia a Singapúr. Okrem toho sa k nim pridala aj Európska agentúra pre bezpečnosť letectva (EASA).

 

https://www.netky.sk/clanok/zoznam-krajin-ktore-zrusili-lety-boeing-737-sa-rozsiruje

 

Pri páde Boeingu 737 MAX 8 spoločnosti Ethiopian Airlines, ku ktorému došlo v nedeľu ráno šesť minút po štarte z Addis Abeby, zahynulo všetkých 157 ľudí na palube vrátane štyroch Slovákov.

 

https://www.netky.sk/clanok/lietadlo-etiopskych-aerolinii-havarovalo-kratko-po-starte-do-nairobi

 

https://www.netky.sk/clanok/papez-vyjadril-sustrast-rodinam-obeti-havarie-lietadla-v-etiopii

 

https://www.netky.sk/clanok/identifikacia-obeti-po-smutnej-havarii-etiopskych-aerolinii-bude-trvat-pat-dni



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies