Ambíciou rezortu práce počas predsedníctva v EÚ je podpora zamestnanosti

NETKY.SK • 30 Jún 2016, 14:35 • 2 min
Ambíciou rezortu práce počas predsedníctva v EÚ je podpora zamestnanosti

BRATISLAVA - Strešnou témou rezortu práce počas slovenského predsedníctva v Rade EÚ v oblasti zamestnanosti a sociálnej politiky je zabezpečenie pracovných miest a prosperity. TASR o tom informovala Veronika Husárová z tlačového odboru Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny (MPSVR) SR.

slovakia

left justify in out

"Reaguje tak na dôsledky nedávnej hospodárskej krízy, ktorá vo viacerých krajinách Európskej únie spôsobila nárast nezamestnanosti. Aj napriek tomu, že sme v posledných rokoch svedkami mierneho hospodárskeho oživenia, v únii je bez práce viac ako 21 miliónov ľudí,“ uviedla.

 

Ambíciou rezortu práce je podľa nej predstavenie nových opatrení na podporu zamestnanosti, ktoré budú reflektovať súčasné výzvy sociálnych a technologických zmien vyplývajúcich z demografického vývoja, migrácie a digitalizácie sveta práce.

 

Zvýšenú pozornosť podľa Husárovej bude rezort venovať aj podpore dôstojnej práce. „Presadzovať budeme vyvážený prístup, ktorý zamedzí zneužívaniu sociálnych systémov, zabezpečí sociálnu ochranu pracovníkov a zachová ich voľný pohyb. Zameriame sa aj na boj proti chudobe a sociálnemu vylúčeniu a podporu rovnosti zaobchádzania a rovnosti príležitostí,“ dodala.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies