VIDEO: Vrchol oscarovej noci prišiel v jej úvode! Legendárna skupina Queen predznamenala úspech filmu Bohemian Rhapsody

NETKY.SK • 25 Február 2019, 11:25 • 2 min
VIDEO: Vrchol oscarovej noci prišiel v jej úvode! Legendárna skupina Queen predznamenala úspech filmu Bohemian Rhapsody

LOS ANGELES/BRATISLAVA - V americkom Los Angeles sa v noci na pondelok konal 91. ročník udeľovania filmových cien Oscar. Galavečer v ikonickom komplexe Dolby Theatre sa po prvý raz za uplynulých 30 rokov uskutočnil bez moderátora. Aj keď sa najlepším filmom stala snímka Green Book, oscarom kraľoval príbeh skupiny Queen a Freddieho Mercuryho, Bohemian Rhapsody získal štyri sošky. A boli to práve zakladajúci členovia "jej veličenstva" Brian May a Roger Taylor, ktorí sa so svojím hosťujúcim spevákom Adamom Lambertom postarali o elektrizujúci úvod slávnostného večera.

slovakia

left justify in out

Queen otvorili oscarovú noc dvoma notoricky známymi hymnickými skladbami, ktoré dlhoročne patria k záverečným bonusom a koncertným vrcholom britskej legendy. Na skrátenú verziu skladby Briana Maya We Will Rock You, počas ktorej sa otvorila opona nadviazala Mercuryho hymna všetkých víťazov We Are The Champions. V Dolby Theatre si výnimočnú šou užívala drvivá väčšina celebrít. Na portáli youtube video zožalo pozitívne reakcie a vystúpenie Queen v priebehu niekoľkých hodín presiahlo milión (!) videní. Podľa viacerých reakcií diskutujúcich na sociálnych sieťach malo ísť o jedno z najlepších otvorení oscarového večera v histórii.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

What’s all this then?... #oscars #oscars2019

Príspevok, ktorý zdieľa Queen (@officialqueenmusic),

 

Opäť na výslní

Legendárna britská skupina, ktorá už o dva roky oslávi polstoročnicu na rockovej scéne prežíva znovuzrodenie. Po uvedení Bohemian Rhapsody v hlavnej úlohe s oscarovým Rami Malekom kapela zaznamenala rekordné čísla nielen v návštevnosti filmu, ale aj na najznámejších streamovacích aplikáciách. Hudbu talentovaných Britov vďaka snímke objavila aj mladšia generácia poslucháčov.

 

Lady GAGA a Radio GAGA

O výraznej stope skupiny Queen v hudobnej histórii niet pochýb, k veľkým obdivovateľkám Freddieho Mercuryho sa hlási aj ďalšia čerstvá držiteľka oscara za najlepšiu skladbu (Shallow) Lady Gaga. Je všeobecne známe, že prezývka rodenej Newyorčanky je inšpirovaná práve skladbou Radio Gaga. Veľký hit Queenov z roku 1984 zložil bubeník Roger Taylor, keď ho pred mnohými rokmi zaujal nezrozumiteľný popevok jeho trojročného syna "Radio Ka-Ka".

 

Čo sa stalo s Johnom Deaconom?

Tretí žijúci člen skupiny Queen John Deacon sa ceremónie nezúčastil. S členmi kapely komunikuje minimálne a na hudbu úplne zanevrel. Autor najpredávanejšieho singlu skupiny Another One Bites The Dust  a viacerých baladických piesní ako napr. You´re My Best Friend, Spread Your Wings alebo Friends Will Be Friends žije v ústraní so svojou početnou rodinou v pokojnej londýnskej štvrti. Mnohí fanúšikovia preto s nostalgiou spomínajú nielen na extravagantného frontmana so štvoroktávovým rozsahom a úžasnou farbou hlasu, ale aj na tichého a výnimočného basgitaristu a skladateľa v jednej osobe.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies