Vzdušný priestor Švédska bol na chvíľu narušený

NETKY.SK • 24 Január 2019, 15:38 • 2 min
Vzdušný priestor Švédska bol na chvíľu narušený

ŠTOKLHOLM - Švédska armáda vo štvrtok informovala o krátkom narušení švédskeho vzdušného priestoru v oblasti Baltského mora ruským prieskumným lietadlom sprevádzaným dvoma ruskými stíhačkami. Uviedla to agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Ruské lietadlo typu Iliušin Il-20 a dve stíhačky typu Suchoj Su-27 vleteli v sobotu do oblasti južne od juhošvédskeho mesta Karlshamn, približne 135 kilometrov severovýchodne od pobrežného mesta Malmö.

 

img

Instagram/sydostran

 

Podľa vyhlásenia švédskej armády vstúpili ruské stroje do švédskeho vzdušného priestoru bez povolenia. O celom incidente informovali aj vládu. Táto udalosť prichádza v čase rastúcej vojenskej činnosti v regióne Baltského mora a niekoľkých správ o narušovaní vzdušného priestoru ruskými vojenskými lietadlami a o zvýšenej prítomnosti ruských vojenských plavidiel. Rusko sa k zmienenej informácii bezprostredne nevyjadrilo.

 

img



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies