Pápež František je chorý, zrušil plánované stretnutia

NETKY.SK • 24 Február 2024, 19:34 • 2 min
Pápež František je chorý, zrušil plánované stretnutia

Pápež František zrušil sobotňajšie (24. 2.) stretnutia kvôli ľahkej chrípke. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na vyhlásenie Vatikánu. Sedemdesiatosemročný pápež organizuje každú sobotu pravidelné audiencie s vatikánskymi predstaviteľmi i súkromné stretnutia.

slovakia

left justify in out

Pápež v posledných mesiacoch opakovane trpel zdravotnými problémami a v novembri bol nútený zrušiť niektoré svoje aktivity pre problémy s dýchaním. Vyšetrenie vtedy vylúčilo pľúcne komplikácie. Františkovi bola v mladosti, keď ešte žil v rodnej Argentíne, odstránená časť pľúca, aj preto je náchylnejší k infekciám dýchacích ciest.

V decembri zrušil pápež kvôli následkom chrípky a zápalu pľúc plánovanú cestu na klimatický summit COP28 v Dubaji. Okrem toho má František problémy kvôli chronickým bolestiam kolena, príležitostne preto používa invalidný vozík.

Keď sa Františka v nedávnom televíznom rozhovore pýtali na jeho zdravie, vyhlásil, že „stále ešte žije“.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sarah Horová
Zdroj/foto: RTVS, Pápež František. (spravy.rtvs.sk)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies