Alexandra Okálová a.k.a. SASH si plní sen s autorským debutom IBA TY!

NETKY.SK • 5 Apríl 2024, 09:30 • 2 min
Alexandra Okálová a.k.a. SASH si plní sen s autorským debutom IBA TY!

Presne tá SASH, ktorá spievala refrény s Vecom v skladbe ,,Branči Kováč''. Alexandra Okálová je speváčka, skladateľka, textárka a vokalistka, ktorá si svoje prvé publikum našla už počas pôsobenia v Armádnom Umeleckom Súbore, kde vznikla jej prvá kapela FEED THE CAT. Pred 16-timi rokmi, po jej rozpade, začala spievať vo funkovej formácii FUNKIEZ, kde pôsobí dodnes.

slovakia

left justify in out

Pseudonym SASH, pod ktorým dnes Alexandra vydáva svoj najnovší singel IBA TY, vznikol ešte v časoch spolupráce s bratislavskou rapovou zostavou AMO. Finálnu zvukovú podobu skladbe dodal producent Matej Maxx Mikloš, s ktorým speváčka pripravuje svoje debutové EP.

"So SASH sa mi pracovalo výborne. Či už v procese komponovania, nahrávania alebo tvorbe finálnych aranžmánov, som mal pocit, že spolu tvoríme roky, napriek tomu, že je to naša prvá spolupráca. SASH je mimoriadne talentovaná speváčka a skladateľka a práca s ňou je čistá radosť," spomína Maxx.

SASH je aj textárka. Písala napríklad pre speváčku Tinu, konkrétne texty refrénov skladieb Všetko má svoj koniec a Musíš mať nádej, na Rytmusovom albume KRÁL. Je aj autorkou textu hitu Príbeh. Ako vokalistka spolupracovala SASH s, už z vyššie spomínanou, TINOU, Darou Rolins, Petrom Lipom, Pavlom Hammelom a inými zvučnými menami.

Skladba s názvom IBA TY je debutovým singlom z eponymného EP, v ktorom sa SASH prvýkrát predstavuje ako sólová speváčka. Skladba je o láske, vo svojej najživočíšnejšej podobe.

"IBA TY je o vášni medzi dvoma ľuďmi, ktorí sú šialene zamilovaní, ale ešte stále sa telesne nezblížili. A už by obaja veľmi chceli, ale ten jeden to ešte stále odďaľuje. To napätie je nádherné a spaľujúce. A práve to napätie som sa snažia zachytiť v tejto skladbe," dodáva speváčka.

Štýlovo možno skladbu zaradiť k alternatívnemu R´N´B. Debut IBA TY je obohatený aj o vlastný vizuál od ILLUMINATE PRODUCTION, ktorí sa okrem natáčania videoklipu podieľali aj na jeho réžii. SASH si priala, aby vášeň medzi dvoma ľuďmi, ktorá sa v skladbe odohráva, bola zachytená v podobe tanca a preto oslovila choreografa a tanečníka Ladislava Cmoreja, ktorý pripravil pôsobivú, atmosférou dotvárajúcu choreografiu, a do klipu vybral tanečníkov - Zuzanu Náprstkovú a Matúša Szegha.

O styling sa postarala samotná SASH a o make-up a hairstyling Ľubica Krajňáková. Videoklip bol natočený v priestoroch ateliéru ELoo!

"Neskutočne sa teším, že konečne po toľkých rokoch spievania mám vonku svoju autorskú skladbu. Je to sen. Som vďačná úplne každému, kto sa na nej a na klipe podieľal. Toto si budem pamätať do konca života," dodáva s úsmevom Sash.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Barbora Šimkaninová
Zdroj/Foto: ALL ABOUT MUSIC, s. r. o.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies