V New Yorku sa našlo telo vodcu podsvetia rodiny Gambinovcov

NETKY.SK • 14 Marec 2019, 14:35 • 2 min
V New Yorku sa našlo telo vodcu podsvetia rodiny Gambinovcov

NEW YORK - Telo Francesca "Franka" Caliho, bossa podsvetia v druhom najväčšom meste sveta, bolo objavené na juhozápade New Yorku. Agentúra DPA prišla s touto informáciou počas dnešných hodín s odvolaním sa na americké médiá. Cali bol nájdený bez známky akéhokoľvek života. O život prišiel zrejme počas prestrelky.

slovakia

left justify in out

Denník New York Times poskytol informáciu, že 53-ročný Cali bol zasiahnutý počas stredajšieho večera šiestimi nábojmi pred jeho vlastným domom vo štvrti Staten Island. Do vyšetrovacej väzby sa miestnej polícii (NYPD) zatiaľ nepodarilo dostať žiadnu osobu, ktorá by sa mohla na trestnom čine pre usmrtenie podieľať.

 

 

 

Z obávaného newyorského klanu Gambinovcov sa jedná o prvú vraždu po viac ako 30-tich rokoch. Predošlým prípadom bola smrť Paula Castellana, vtedajšieho vodcu klanu, ktorý zomrel takisto zastrelením. Gambinovci boli dlhé roky považovaní za najväčšiu zločineckú rodinu v USA, no v 90. rokoch skončilo viacero ich členov za mrežami.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

“There are certain promises you make that are more sacred than anything that happens in a court of law, I don’t care how many Bibles you put your hand on.” ... — Paul Castellano — (photo 2/27/1985) • Former Boss of The Gambino Family from (1976-1985) • Born - Constantino Paul Castellano .AKA “The Howard Huges of The Mob” and “Big Paul” — ...Brooklyn, NY .(1915-Dec. 16th 1985) . ...Death by multiple gunshot wounds outside Sparks Steak House in Midtown Manhattan. ... ... • • • @wiseguy_channel #wiseguychannel • • • • • #constantinocastellano #paulcastellano #businessman #gambinofamily #mob #sicilian #cosanostra #bosslife #omerta #brooklyn #newyork #mafia #gambino #suitup #thisthingofours #nyc #ilpadrino #photo #italian #mobster #instapic #gangsta #gambinocrimefamily #bossup #swagger #mood #castellano

Príspevok, ktorý zdieľa Jake_The_Snake (@wiseguy_channel),

 

Kedysi rodinu ovládal aj tzv. "druhý Al Capone" John Gotti mladší. Gotti bol najmocnejší zločinecký šéf počas svojej éry, a stal sa široko známy pre svoje okázalé správanie, čo viedlo aj k jeho pádu. Miloval popularitu ktorá bola niektorým až neznesiteľná. Nosil drahé oblečenie a šikovne sa vyhýbal aj obvineniam za čo si vyslúžil prezývku "Don Dapper" – Teflónový Don. V roku 2002 zomrel na rakovinu vo väzenskej nemocnici Medical Center for Federal Prisoners in Springfield, v americkom štáte Missouri vo veku 61 rokov.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies