Nemecký minister zdravotníctva vyjadril takúto smutnú prognózu

NETKY.SK • 7 Máj 2021, 12:46 • 2 min
Nemecký minister zdravotníctva vyjadril takúto smutnú prognózu

BERLÍN - Nemecký minister zdravotníctva Jens Spahn privítal pokles počtu nových prípadov ochorenia COVID-19, ale podotkol, že Nemci musia vydržať týždne alebo niekoľko mesiacov reštrikcií.

slovakia

left justify in out

Sedemdňový priemerný počet nových prípadov infekcií v Nemecku v posledných dvoch týždňoch klesol z takmer 25 prípadov na 100-tisíc obyvateľov 22. apríla na 19 prípadov na 100-tisíc obyvateľov 6. mája. Minister zdravotníctva v piatok konštatoval, že zatlačeniu počtu infekcií v posledných týždňoch smerom nadol pomohla snaha o redukciu sociálnych kontaktov a cestovania. Zároveň dodal, že tomu pomohlo aj rýchle zintenzívnenie očkovania.

 

Spahn uviedol, že približne 26,2 milióna ľudí čiže 31,5 percenta nemeckej populácie dostalo aspoň jednu dávku vakcíny. Takmer 9 percent Nemcov dostalo dve dávky očkovacej látky.

Jens Spahn však varoval pred príliš rýchlym znovuotvorením niektorých oblastí verejného života a upozornil, že „to prináša riziká". Niektoré zo 16 nemeckých spolkových krajín začali opäť povoľovať obmedzený turizmus a prevádzku exteriérov reštaurácií.

Vo štvrtok v Nemecku potvrdili 18 485 nových prípadov koronavírusu a 284 úmrtí na COVID-19. Od vypuknutia pandémie krajina zaznamenala takmer 3,5 milióna prípadov infekcií a 84 410 úmrtí v dôsledku nákazy koronavírusom.
 

Prečítajte si: Slovensko má k dispozícii výsledky testov vakcíny Sputnik V z Maďarska! Od pondelka k ďalšiemu uvoľňovaniu opatrení nedôjde



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies