Andrej Danko: Cyril a Metod tvoria v dejinách Slovákov jednu z najdôležitejších kapitol

NETKY.SK • 5 Júl 2019, 12:18 • 2 min
Andrej Danko: Cyril a Metod tvoria v dejinách Slovákov jednu z najdôležitejších kapitol

BRATISLAVA – Cyril a Metod tvoria v dejinách Slovákov jednu z najdôležitejších kapitol, uviedol na sociálnej sieti predseda NR SR Andrej Danko (SNS). Podľa neho bol kultúrny dosah vierozvestcov nesmierny nielen pre Slovensko, ale pre celý slovanský svet.

slovakia

left justify in out

"Slovenská národná strana pokladá sviatok sv. Cyrila a Metoda nielen za cirkevný sviatok, nielen za národný sviatok, ale aj za sviatok slovenskej štátnosti," uvádza sa v Dankovom stanovisku. 

 

Dodáva, že Cyril a Metod neboli iba vierozvestcovia, pretože bola podľa Danka "krajina už pokrstená", avšak ich úlohou malo byť "upraviť cirkevné pomery tak, aby zodpovedali požiadavkám tamojších vládcov ako suverénov vo svojom štáte".

 

img

 

Podľa predsedu parlamentu stáli Cyril a Metod pri zrode nášho národného písomníctva, našej národnej kultúry a "prostredníctvom ich žiakov zo slovenského a moravského územia rozšírili slovanskú kultúru najskôr do Bulharska a neskôr na všetky slovanské územia", spresnil. Dodal, že z ich poznatkov čerpali aj krajiny ako Česko a Poľsko.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies