AKTUALIZUJEME: Redakcia Netky.sk v štábe Petra Pellegriniho

NETKY.SK • 23 Marec 2024, 21:53 • 2 min
AKTUALIZUJEME: Redakcia Netky.sk v štábe Petra Pellegriniho

Netky.sk prinesú reportáž z volebnej noci zo štábu Petra Pellegriniho a priebežné aktuality.

slovakia

left justify in out

Peter Pellegrini poďakoval všetkým občanom SR, že využili svoje volebné právo. Ľudsky osobne poďakoval ľudom, ktorí mu vyjadrili podporu a posunuli ho do 2. kola.

Povedal, že je to obrovský úspech, dostať za z 9 kandidátov do druhého kola, to bol prvý cieľ.

Ako povedal, výsledky ukázali, že väčšina na Slovensku si neželá liberálno-progresívneho prezidenta, že chce prezidenta, ktorý nebude ťahať Slovensko do vojny.

Z väčšej časti vyjadrili to, že nechcú prezidenta, ktorý bude v konflikte s vládou.

Urobíme všetko preto, aby v 2. kole zviťazil prezident ktorý SR upokojí, zjednotí, nebude podporovať vojnu, ale mier a bude hájiť suverénny postoj Slovenskej republiky a Slovenska, povedal.

Hoc súboj bude tvrdý, zachováme si svoju slušnosť, uviedol.

Dodal, že slušnosť hovorí, že by mal s neúspešnými kandidátmi hovoriť osobne. "Podľa toho, čo som videl, že prezentujú v kampani, tak by som im vedel ponúknuť politiku, ktorá by mohla vyhovovať ich volićom."

Ako uviedol, kampaň bude zameraná na to, aby účasť nebola nižšia než v 1. kole. "Ak nepôjdu voliť ľudia na vidieku, tak za nich rozhodnú veľké mestá."

"Majú to v rukách len a len ľudia a to je najkrajśie na voľbách."

Tomáš Drucker povedal, že voliči, ktorí sa rozhodli dať hlas Štefanovi Harabinovi, tak pre nich je Peter Pellegrini výrazne lepší kandidát ako Ivan Korčok.

 

Vo volebnom štábe Petra Pellegriniho je aj minister vnútra SR Matúš Šutaj Eštok.

"Myslim si, že môžeme povedať, že to bude o súboji dvoch favoritov."

Povedal, že to bude o ľuďóch, aby si uvedomili čo chcú. Rovnováhu čo znamená konflikt alebo pokoj?

"Chceme pokoj, chceme mier a chceme Slovensko na prvom mieste," dodal.

Je 23:00 a Peter Pellegrini poskytuje rozhovory médiám.

Neočakáva, že budú veľké boxerské súboje medzi kandidátmi v druhom kole. Myslí si, že voliči Štefana Harabina veľmi pozorne sledujú rétoriku Ivana Korčoka. Suverénne Slovensko, Slovensko na prvom mieste a žiadny vojak na Ukrajine.

Peter Pellegrini pripomenul, že do 15. júna je ešte stále v pozícii pani Čaputová, prezidenka sa nemôže postaviť na stranu inej vlády. Musí si brániť svoju krajinu, ona nebráni Roberta Fica ale naše nemocnice a cesty. Prezident nech je v akomkoľvek vzťahu s vládou musí byť na strane Slovenska. 

Predseda NR SR si bude ctiť Veľkonočné sviatky a nebude chodiť do diskusií, očakáva tak dva duely v utorok či stredu. Podľa neho sú voliči viac-menej už rozhodnutí koho budú voliť.

"Keď sa už raz rozhodnete bojovať, tak musíte bojovať do posledného momentu," dodal, že neľutuje, že išiel do kandidatúry, pretože cítil veľkú podporu. To celé čo sa dnes deje vníma s obrovskou pokorou.

"Poslední bývajú prví", koordinoval Peter Pellegrini novinárov, ktorí sa pred ním zoradili.

"Prídem k vám často," sľúbil tým, ktorí sa nedostali ku slovu. Osobne odhaduje, že výsledky bude vedieť komentovať okolo 1.00 hodiny.

Uviedol, že už zažil veľa volieb, kedy sa niektoré čísla, ktoré v úvode nejako vyzerali, tak sa napokon zmenili. "Chcem to prijímať s veľkou pokorou."

Účasť by sa mohla blížiť k štandartným 50 percentám ako to bolo pred 5 či 10 rokmi, myslí si.

Peter Pellegrini prišiel do volebného štábu okolo 21:00 hod., prihovoril sa prítomným i novinárom a je v očakávaní výsledkov.

Povedal, že je spokojny s tým, že viedol svoju kampaň v pokojnom a slušnom štýle. Na mieste sú prítomní slovenskí novinári, štáby z Česka, Maďarska i Poľska. Akreditovaný bol dokonca novinár z Turecka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Rastislav Čižmár
Foto: Redakcia Netky.sk
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies