ROZHOVOR Chcete spoznať susedov Petra Cmorika? Pozrite si jeho videoklip Pripíjam!

NETKY.SK • 20 August 2022, 17:00 • 2 min
ROZHOVOR Chcete spoznať susedov Petra Cmorika? Pozrite si jeho videoklip Pripíjam!

Cmoro je v mysli hudobných fanúšikov zapísaný ako rocker. Hoci si teraz skrátil imidžové vlasy, hovorí: „Doteraz to bol pop, rock práve prichádza!“

slovakia

left justify in out

Na mysli má svoje najnovšie skladby Pripíjam, Protipól a 3 minúty z pripravovaného albumu. Treba uznať, naozaj sa mu vydarili.

 

V týchto dňoch si vydal nové skladby. Znamená to, že celé leto tráviš v štúdiu?  

 

Na novom albume pracujeme asi od októbra a dá sa povedať, keďže sme si dali termín vydania na október, že už musíme finišovať. Našťastie sa nám podarilo napísať materiál, s ktorým sme spokojní a tie songy nás robia šťastnými. Všetky single, čo doteraz vyšli,  hrávame už na letných koncertoch s veľmi pozitívnou odozvou.

 

 

Koho to bol nápad takto prepojiť klipy, že Protipól, aj obrazovo, končí tam, kde sa začínajú 3 minúty? Priznám sa, to som ešte nevidela.  

 

Navrhol to Laco Rychtarík, človek renesančný, všestranný, a my sme po tom okamžite skočili, lebo to asi ešte nikto u nás nerobil. A tak sa obrazovo prepojili dve zdanlivo nesúvisiace piesne do jedného celku. Mne osobne sa veľmi páči aj to, že tie klipy nie sú popisné, neopakujú v obraze to, čo sa deje v texte, ale rozširujú ho.

 

 

Chystáš v rámci albumu ešte podobné vychytávky?

 

Ja mám takú víziu, že by v našich klipoch z tohoto albumu účinkovali vždy tí istí herci, len by boli v iných rolách. To by sa mi páčilo a asi by to aj spájalo klipy do jednej línie…a keď som veľmi odvážny, tak premýšľam nad tým, že by to mohol byť všetko jeden akoby príbeh…to ale hovorím iba vám, oni o mojich plánoch ešte nevedia.


Ďakujem za dôveru, teraz už budú. Predpokladám, že leto máš plné koncertov.

 

Áno, leto je našťastie plné koncertov a podarili sa aj všelijaké spolupráce. Napísal som pieseň do audioknihy Macko Uško pre deti, volá sa Ahoj, ahoj, k tomu som súčasťou veľkolepého projektu Folklór vo fraku, kde spievame s interpretmi ako Miro Dvorský, Filip Tuma, Katka Knechtová, Adriana Kučerová, Štefan Štec, veľkým orchestrom Slovenských symfonikov, speváckym zborom Lúčnice a kapelou Sokoly úpravy ľudových piesní na velkom javisku po Slovensku. Mám dosť štúdiovej roboty, takže na dovolenku sme sa dostali len tak, že sme išli dvakrát na krátke niekoľkodnové dovolenky s rodinou.

 

img

 

Máš na albume, okrem svojej kapely, aj hostí?

 

Môj najvzácnejší hosť na albume je moja manželka Daniela Lovlin, ktorá napísala a nahrala husľový part v piesni Pripíjam a dala jej tým úžasnú atmosféru. Spevácky si tentoraz vystačím sám.

 

img
 

Ty sa stále držíš skôr toho pop rocku, čo je fajn. Počúvaš aj súčasné trendy, kde, speváci tak čudne naťahujú slová. Nechceš to niekedy skúsiť?

 

Jasné, že počúvam trendy, veď aj z tých sa dá vyselektovať hudba, ktorá mi je bližšia. A čo sa týka toho rocku, single ktoré sme vydávali, boli určite pop, rock prichádza teraz!

 

Toto leto je pomerne horúce a únavné. Ako ho prežívaš, ako oddychuješ?  

 

Naše rodinné leto, ako som už spomínal, stojí na spoločných jednodňových výletoch, kam nám len napadne, teda, čo myslíme, že by sa mohlo páčiť deťom, plus sme boli skoro na týždeň v Chorvátsku a na wellnes pobyte s tobogánmi a všetkými tými detskými atrakciami v Maďarsku. V kombinácii s návštevami starých rodičov a bazénom na záhrade máme, myslím, dosť pestré leto.

 

img
 

Veľmi dlho si mal polodlhé rockerské vlasy a ak dobre vidím, tentoraz si to hodil nakrátko. Už navždy či len na leto?

 

Mňa len jedného dňa prestalo baviť mať dlhé vlasy, zunovali sa mi. Mojej žene sa ale páčili a je jej za nimi smutno… tak možno raz zase zapustím dlhé. Uvidíme.

 

Tvojou vášňou je motorka, ktorá k tomu rocku pekne pasuje. Máš už však dve deti a zodpovednosť za ne a manželku. Ovplyvňuje to nejako jej používanie?

 

Toto leto som si užil aj moto výlet s kamošmi na Balaton, dobre sme sa povozili a cestou počas jazdy sa mi podarilo napísať aj jeden text na nový album. Príjemné s užitočným po štyroch rokoch, čo som kvôli rodine nejazdil, je to pre mňa fajn zmena a odreagovanie… Vtedy mi idú v hlave najlepšie nápady, akurát je obtiažne si ich zapisovať…

 

img

 

Ako to riešiš?

 

Zastanem, vytiahnem mobil, naspievam alebo narozprávam text, a idem ďalej. Niekedy stojím aj každú chvíľu, keď mám pocit, že to stojí za to.  

 

Stihol si si pre seba objaviť ešte aj iné koníčky?

 

Mám 42, rodinu s dvomi malými deťmi, takze čas na nové koníčky teraz vôbec nemám, som rád, keď si nájdem čas na tie staré –motorku a prírodu.

 

Dvojičky Peťko a Števko už majú 4,5 roka. Mať dve deti naraz je fajn, ale čím sú staršie, tým je to zrejme náročnejšie. Ako to zvládaš?  

 

Práveže čím sú väčší, tým je to lepšie. Aspoň pre mňa. Už sa s nimi dá debatovať, dohodnúť, vymýšlať, robiť srandičky, teraz ma to s nimi veľmi baví.

 

 img

 

Čo všetko spolu podnikáte?

 

Najviac ma baví to ich vymýšľanie a fantázia, sledovať ich, ako sa spolu hrajú a prenášaju z reálneho života do svojho naše dospelácke frázy. A najkrajšie je, keď zaspávajú; rozprávame sa, čo sme cez deň zažili, riešia situácie, ktorým čelili, plus plány na zajtra – to je skvelé.


Nič v zlom, ale v tom klipe si trochu vychudnutý v tvári. Nemajú na tom chlapci predsa malý podiel?

 

Beriem ako kompliment, človek sa snaží držať si postavu a je to veru stále ťažšie.

 

Čo ti v tom pomáha?  

 

Čo mi pomáha? Keď sa vidím na fotkách a v telke… Telka je ten zdvihnutý prst, tam si najčastejšie hovorím, pozor, už začni zase športovať! Ale priznám sa, nie som úplne športový typ, musím sa k tomu dosť nútiť.

 

img


 

S rodinkou bývate v Novej Dedinke v okrese Senec. V čom ti vyhovuje toto miesto na život?

 

My sme sa odsťahovali z Bratislavy, lebo sme chceli žiť trochu pokojnejšie, necítiť ten tlak mesta. Mne to veľmi vyhovuje, keďže nemusíme dochádzať denne do Blavy. A k tomu máme partiu skvelých susedov na súkromnej ulici. Čo viac si priať?

 

Už asi nič. Takže spoločné grilovačky, výmena úrod zo záhrady, uličné párty a tak?


Naši susedia sú výnimoční skvelí ľudia, príjemní, priateľskí. Sú to rodiny s deťmi, pár rokov starší odo mňa, takže si rozumieme, i keď deti majú už väčšie. To je ale fajn, funguje systém takej kolektívnej spolupráce; decká sa spolu hrajú, dospelí dávajú pozor aj na susedove deti, letný život plynie na terasách a vždy je dôvod stretnúť sa u niekoho. Je to taká fajn komunita a sme za ňu radi. Navyše účinkujú aj v našom klipe Pripíjam. Takmer všetci.

 


 Čo ťa v poslednom čase najviac potešilo?

 

Vrátim sa naspäť k hudbe, lebo tým teraz denne žijeme. Potešilo ma, že nám ľudia vyjadrujú radosť a podporu novým piesňam a že som sa vrátil k rockovej hudbe, a to je pre mňa veľmi dôležitý impulz.

 

img

 

 

Mohlo by vás zaujímať: Raper Mec Vrabec exkluzívne pre Netky. Smrť mamy, nešťastná láska, život na ulici…

 

Aký impulz, moment, ťa k nej navrátil? Bola to veľká dilema?

 

Rockovú hudbu som mal odjakživa v krvi. Tá energia ma stále fascinovala, akurát, som také skladby vedel len spievať, nedarilo sa mi ich tvoriť. A asi teraz dozrel čas, možno aj mentálne, pretože sa možno vzdávam priestoru v SK rádiách, kedže tam rockovú hudbu skoro nehrajú, ale povedal som si, že už pôjdem bez kompromisov a snáď to moji fanúškovia ocenia.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Felecia sefredaktorka

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona