Ševčenko končí v Janove, nahradí ho Ballardini

NETKY.SK • 16 Január 2022, 11:25 • 2 min
Ševčenko končí v Janove, nahradí ho Ballardini

JANOV – Prvá klubová skúsenosť trénera Andrija Ševčenka dopadla katastrofálne. Ukrajinský kormidelník dostal padáka už po deviatich zápasoch na lavičke CFC Janov.

slovakia

left justify in out

Ševčenko preberal mužstvo počas novembrovej reprezentačnej prestávky a mužstvo v tom čase čakalo na víťazstvo už deväť ligových kôl. Ukrajinec však odštartoval najhoršie zo všetkých trénerov v klubovej histórii a naposledy nezabral ani proti Spezii, ktorá sa nachádza na 17. mieste a je konkurentom Janova v boji o záchranu.

 

 

Kormidelník si na konto pripísal len tri body za tri remízy, jediné víťazstvo zaznamenal v talianskom pohári proti Salernitane, vedeniu klubu tak došla trpezlivosť aj napriek tomu, že je otvorené zimné prestupové okno, ktoré sa dá využiť na príchod nových posíl.

 

 

Zaujímavosťou je, že Ševčenka vystrieda Davide Ballardini, ktorého Ukrajinec 6. novembra na lavičke nahradil. Keďže taliansky tréner má ešte stále platný kontrakt a Janov mu hradí plat, vedenie sa rozhodlo povolať ho späť do práce. V médiách sa hovorí aj o tom, že by odchod Ševčenka a jeho trénerského tímu mohol výjsť klub poriadne draho – až 20 miliónov eur, čo by tesne predčilo aj najdrahší nákup hráča v histórii.

 

 

Ševčenko chcel v Janove naštartovať svoju klubovú kariéru po úspešnom pôsobení na lavičke reprezentácie Ukrajiny, s ktorou sa na EURE 2020 prebojoval až do štvrťfinále, čo bol historicky najlepší výsledok pre našich susedov. Po odchode do Talianska sa vrátil do známeho prostredia, keďže v rokoch 1999 – 2006 patril k najlepším útočníkom sveta v drese AC Miláno.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies