Ako zistiť skutočnú kvalitu pitnej vody? Podporte vaše zdravie ionizátorom

NETKY.SK • 19 Marec 2024, 11:33 • 2 min
Ako zistiť skutočnú kvalitu pitnej vody? Podporte vaše zdravie ionizátorom

Slovensko patrí medzi krajiny, kde si ľudia môžu dopriať vodu naozaj vysokej kvality. To však neznamená, že nie je stále na mieste z nej eliminovať rôzne nevhodné látky.

slovakia

left justify in out

Napiť sa či umyť v čistej a nezávadnej vode nie je vo svete úplnou samozrejmosťou. Našťastie, v našich končinách sa vo väčšine prípadov môžeme spoľahnúť na jej dostatočnú kvalitu. Nie je však vôbec na škodu sa uistiť, či je práve tá vo vašej domácnosti, či na vašom pozemku, pre ľudský organizmus maximálne prospešná.

 

Čo dokážete odhaliť kolaudačným rozborom vody?
Málo ľudí vie o tom, že si môže dať vypracovať kolaudačný rozbor vody. Ide o laboratórnu činnosť postavenú na akreditovanom odbere, ktorý prebieha na celom území Slovenska. Na základe týchto meraní sa dá určiť, či je voda naozaj pitná, a to podľa nariadenia vlády Slovenskej republiky - vyhláška č. 91/2023 Z.z., ktorou sa ustanovujú ukazovatele a limitné hodnoty kvality pitnej vody a iné. Ak sa preukážu nedostatky, je potrebná jej úprava.

 

V rámci tohto rozboru budete mať k dispozícii chemické a fyzikálne ukazovatele, jeho súčasťou je aj mikrobiologické meranie kvality vody. Získate tak prehľad o tom, či sa v nej nenachádzajú napríklad železité a mangánové baktérie, mikromycéty, koliformné baktérie, Escherichia coli, rôzne živé organizmy, vláknité baktérie, kultivovateľné mikroorganizmy pri 22 a 36 stupňoch Celzia a iné látky, ktoré nie sú úplne vhodné pre náš organizmus. Nemusí však ísť o jediný problém. Vaša voda totiž nemusí napríklad disponovať dostatočnou chemickou alebo fyzikálnou povahou.

 

Viac o laboratórnom rozbore vody s akreditovaným odberom sa dočítate na tomto odkaze: https://www.mojavoda.sk/kolaudacny-rozbor-vody.

 

Vylepšite si zdravie ionizátorom vody
Pre vaše telo je veľmi prospešná ionizovaná resp. strieborná voda. Prečo je tomu tak? Obsahuje totiž rozpustené ióny striebra, ktoré sú schopné poradiť si s patogénnymi mikroorganizmami. Priaznivo vplýva aj na zdravé trávenie či imunitný systém. O takúto vodu sa postará ionizátor vody. Ten je vhodný aj do domácností, ktorým vyšli pozitívne výsledky vyššie spomenutého rozboru. Prečo si teda nezlepšiť zdravie bez veľkej námahy a s cenovo dostupným riešením? Spravte pre kvalitu vody niečo navyše, váš organizmus sa vám za to určite odvďačí. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miroslav Rimaszombati
Zdroj foto: Davizro Photography / Adobestock.com, článok obsahuje sponzorované odkazy
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies