Minister Juraj Blanár sa v Bruseli zúčastní na zasadnutí Rady EÚ pre zahraničné veci a Európskom humanitárnom fóre

NETKY.SK • 16 Marec 2024, 09:26 • 2 min
Minister Juraj Blanár sa v Bruseli zúčastní na zasadnutí Rady EÚ pre zahraničné veci a Európskom humanitárnom fóre

Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky Juraj Blanár sa v pondelok 18. marca 2024 zúčastní v Bruseli na zasadnutí Rady Európskej únie pre zahraničné veci (FAC) a Európskom humanitárnom fóre.

slovakia

left justify in out

Ministri členských štátov EÚ budú na zasadnutí Rady EÚ pre zahraničné veci rokovať o situácii na Ukrajine, Blízkom východe a v Bielorusku. Podpora Ukrajiny a vývoj na Blízkom východe budú v úvode zasadnutia tiež témou diskusie šéfov diplomacie s ministrom zahraničných vecí USA Antonym Blinkenom.

Pred samotným zasadnutím Rady sa minister J. Blanár zúčastní na otvorení Európskeho humanitárneho fóra, na ktorom predstaví priority a zámery Slovenska v oblasti humanitárnej pomoci v roku 2024. Tretí ročník medzinárodného podujatia organizuje Európska komisia spolu s belgickým predsedníctvom v Rade EÚ.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sarah Horová
Zdroj: MZV SR. (www.mzv.sk), Foto: FB, Archívna snímka - Juraj Blanár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies