Ako na Marse: V Španielsku sa uskutoční jedinečný vesmírny zážitok

NETKY.SK • 22 August 2019, 16:10 • 2 min
Ako na Marse: V Španielsku sa uskutoční jedinečný vesmírny zážitok

O návšteve červenej planéty zatiaľ turisti môžu len snívať. V severnom Španielsku sa však chystá zážitok, ktorý má pobyt na Marse simulovať, vrátane tamojšieho nehostinného prostredia.

slovakia

left justify in out

Účastníci budú navyše úplne izolovaní od okolitého sveta. Lacno ale niekoľkodňový pobyt nevyjde, píše server Daily Mail.

 

Jedinečnú skúsenosť ponúka cestovateľský server TripAdvisor v spolupráci s agentúrou Astroland. Za spomenutú sumu dostanú účastníci trojdňový pobyt v jaskynnom systéme v severošpanielskej provincii Kantábria.

 

Na skúšobnej "expedícii" sa už vypravil tím, ktorý pobyt pripravuje, ďalších päť výprav sa uskutoční v nasledujúcich mesiacoch.

 

Nepôjde však zďaleka len o samotný trojdňový pobyt. Účastníkov čaká tiež trojtýždňové výcvikový online program, následne aj trojdňový fyzický a mentálny tréning v priestoroch spoločnosti Astroland.

 

 

"Vystúpiť z komfortnej zóny je jednou z najviac vzrušujúcich častí cestovania a my to tým najväčším dobrodruhom doprajeme," povedala Laurel Greatrixová z TripAdvisor.

 

Imitovať život v kolónii


Šéf Astrolandu David Ceballos uviedol, že je nadšený, že sa môže jeho spoločnosť jedinečnej udalosti zúčastniť.

 

"Investovať do vesmírnych technológií znamená investovať do inovácií. Tento projekt sme spustili, aby sme mohli určité veci vyskúšať," povedal.

 

Návštevníci sa budú zdržiavať na stanici zvanej Ares, ktorá bola vybudovaná za účelom imitácie nehostinného prostredia Marsu priamo v srdci jaskyne. Cieľom pritom nie je iba otestovať technológie, ale zároveň vyskúšať, ako by si ľudia žijúci v obdobnej kolónii počínali.

 

Okrem toho, že účastníci zaplatia vysokú čiastku, musia pred prijatím do programu tiež podstúpiť psychologické testy, aby sa preukázalo, že majú na to, sa zúčastniť. Pri pobyte budú potom nosiť špeciálny výstroj.

 

Ku krajine červenej planéty má blízko aj jordánska púšť vo vádí Rum, ktorú si často vyberajú filmári vo chvíľach, keď fotia fotografie z prostredia Marsu. V púšti môžu turisti prespať v obydliach, ktoré imitujú vesmírne ubikácie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies