Putin prezradil, koľko Rusov je imúnnych proti koronavírusu

NETKY.SK • 23 December 2021, 12:35 • 2 min
Putin prezradil, koľko Rusov je imúnnych proti koronavírusu

MOSKVA - Na Putinovu tlačovú konferenciu v moskovskej Manéži z dôvodu protipandemických opatrení umožnili vstup iba 507 novinárom. Pre každého zo zástupcov médií pripravili rúška s nanočasticami striebra. Hovorca Kremľa Dmitrij Peskov ešte pred začiatkom tlačovej konferencie oznámil novinárom, že po každej položenej otázke snímu z mikrofónu ochranný kryt, ktorý si bude môcť novinár ponechať ako suvenír.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Celkovo 59,4 percenta obyvateľov Ruska je v súčasnosti imúnnych proti novému koronavírusu. Na vytvorenie kolektívnej imunity je však potrebných najmenej 80 percent, čo by sa mohlo podariť počas prvého alebo druhého štvrťroka 2022. Na výročnej tlačovej konferencii to vo štvrtok vyhlásil ruský prezident Vladimir Putin. Číslo 59,4 percenta zahŕňa očkovaných aj tých, čo prekonali ochorenie COVID-19, spresnil Putin podľa agentúry TASS.

 

img

 

Portál Meduza.io upozornil na Putinov výrok, že povinné očkovanie obyvateľstva nie je správnou cestou, tou je podľa neho trpezlivé vysvetľovanie výhod očkovania. Spomedzi zaočkovaných ochorejú na COVID-19 iba 3 až 4 percentá ľudí, povedal Putin. Zároveň tvrdí, že v prvých radoch odporcov vakcinácie sú teraz tí, čo rozbili ZSSR.

 

Prečítajte si tiež: Izrael začne podávať štvrtú dávku vakcíny proti koronavírusu

 

Stredná dĺžka dožitia v Rusku klesla tento rok na 70,1 roka, pričom vlani bola na úrovni 71,5 roka. To podľa Putina tiež súvisí s pandémiou.

 

img

 

Ruský prezident taktiež informoval, že jeho krajina má v súčasnosti 146 miliónov obyvateľov, čo je podľa neho príliš málo vzhľadom na jej rozlohu. Nízky počet obyvateľov je jedným z najvýznamnejších problémov Ruska, zdôraznil Putin a pripomenul, že to treba vnímať z humanitárneho aj geopolitického hľadiska. 

 

Možno vás zaujme: Vyjednávači dosiahli novú dohodu o prímerí na východe Ukrajiny

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies