Neapol drží šancu na postup, v Londýne to bola jasná záležitosť Nemcov

NETKY.SK • 26 Február 2020, 8:53 • 2 min
Neapol drží šancu na postup, v Londýne to bola jasná záležitosť Nemcov

NEAPOL/LONDÝN - Včerajší program v Lige majstrov priniesol už len z papierového hľadiska veľmi atraktívne súboje. V Londýne sa stretli víťazi ušatej trofeje z rokov 2012 a 2013, taliansky Neapol privítal Barcelonu okolo kapitána Messiho.

slovakia

left justify in out

Spočiatku to bolo otvorené

V domácom stánku Chelsea v západnej časti Londýna to však pre domácich skončilo ako zlý sen. I keď prvé dejstvo sa skončilo pomerom 0:0 a všetko bolo ešte otvorené. 

 

img

 

Dva rýchle góly Bavorov

Zmenilo sa to po zmene strán, keď v rozmedzí 51. a 54. minúty nemecký reprezentant Serge Gnabry po prihrávkach od Roberta Lewandowského zariadil Bayernu dvojgólový náskok. V 76. minúte sa dočkal aj poľský útočník a zabezpečil svojmu tímu veľmi slušný náskok pred domácou odvetou. V závere duelu Chelsea navyše prišla o krajného obrancu Marcosa Alonsa, ktorý dostal červenú kartu za faul na Lewandowského.

 

img

 

Odveta bude pre Chelsea ťažký oriešok

Stav 0:3 z pohľadu Chelsea je veľmi ťažké doháňať, navyše, keď o postup budete bojovať na ihrisku súpera. Po minuloročných vyraďovacích bojoch je však zrejme vo futbale možné zvrátitť akýkoľvek nepriaznivý stav. 

 

 

Slušný výkon Neapolu
V Neapole sa na radosť domácich priaznivcov dostali do vedenia hráči SSC gólom Driesa Mertensa v 30. minúte, taliansky tím si však najtesnejší náskok neudržal. V druhom polčase Katalánci zlepšili svoju hru a výsledkom bol vyrovnávajúci gól francúzskeho útočníka Antoina Griezmanna v 57. minúte. Do konca stretnutia už gól nepadol, hostia však dohrávali zápase bez vylúčeného Artura Vidala, ktorý dostal dve žlté karty. Slovenský stredopoliar Stanislav Lobotka nefiguroval pre tento zápas ani na lavičke náhradníkov.

 

img

 

3 absencie Barcy pred odvetou

Pred odvetou sú šance oboch tímov na postup vyrovnané. Blaugranas však nebudú môcť počítať so Sergiom Busquetsom ani Arturom Vidalom (dištanc za žlté karty) . Pre problémy s členkom duel nedohral stopér hosťujúci Gerard Piqué a jeho štart vo víkendovom ligovom El Clásicu na pôde Realu Madrid je otázny.

 

 

Odvety týchto stretnutí sú na programe 18. marca v Mníchove resp. Barcelone.


Zápasy Ligy majstrov - osemfinále - prvá konfrontácia:

FC Chelsea (Angl.) - Bayern Mníchov (Nem.) 0:3 (0:0)
Góly: 51. a 54. Gnabry, 76. Lewandowski, ČK: 83. Marcos Alonso (Chelsea)

SSC Neapol (Tal.) - FC Barcelona (Šp.) 1:1 (1:0)
Góly: 30. Mertens - 57. Griezmann, ČK: 89. A. Vidal (FC Barcelona) po druhej ŽK
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona