Ak budete chcieť letieť touto spoločnosťou, bez potvrdenia o zaočkovaní proti COVID-19 vás nepustia na palubu

NETKY.SK • 23 November 2020, 18:29 • 2 min
Ak budete chcieť letieť touto spoločnosťou, bez potvrdenia o zaočkovaní proti COVID-19 vás nepustia na palubu

BRATISLAVA - Austrálska národná letecká spoločnosť Qantas bude od pasažierov medzinárodných letov vyžadovať, aby pred letom preukázali, že sú zaočkovaní proti ochoreniu COVID-19.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Informuje o tom spravodajský portál CNN s odvolaním sa na generálneho riaditeľa aerolínií Alana Joycea. Joyce sa pre televíziu Channel 9 vyjadril, že dopravca aktualizuje svoje podmienky, aby informovali o nevyhnutnosti očkovania.

 

Bez očkovania nepustia ľudí do lietadla

"Požiadame ľudí, aby sa podrobili očkovaniu skôr, ako nastúpia do lietadla. Myslíme si, že je to nevyhnutnosť pre prichádzajúcich medzinárodných návštevníkov a ľudí opúšťajúcich krajinu," povedal.

 

"Riešime to, ako môžete mať očkovací pas, jeho elektronickú verziu, ktorá potvrdzuje,čo je to za vakcínu a či je prijateľná pre krajinu, do ktorej cestujete," vysvetlil tiež Joyce.

 

img


Šéf Qantasu sa okrem iného tiež vyjadril, že očakáva, že ho budú nasledovať aj ďalšie letecké spoločnosti. "Myslím si, že to bude bežná téma, keď sa budem rozprávať so svojimi kolegami z iných leteckých spoločností po celom svete," uviedol.

 

Prečítajte si tiež: Vakcína proti koronavírusu od spoločnosti Moderna dosiahla 95 percentnú účinnosť!

 

EK hľadá spôsoby ako motivovať ľudí

Podobný postup pri zaočkovaných ľuďoch, ktorí chcú cestovať zvažuje aj Európska komisia (EK), ktorá sa nechala počuť, že tí, ktorí sa podrobia vakcinácii, budú môcť slobodnejšie cestovať. 

 

Títo ľudia by dostali tzv. vakcinačný pas, ktorý by fungoval podobne ako medzinárodný očkovací preukaz. Ten je už dnes pri vstupe do niektorých krajín povinný. EK pritom už dva roky pracuje na spoločnom očkovacom preukaze, pričom sa aktuálne zdá, že tento projekt je bližšie k realizácii ako kedykoľvek predtým. 

 

img

 

Zaočkovaní ľudia by si tak mohli pri cestovanie užívať plnými dúškami, pričom by sa mohli oveľa slobodnejšie pohybovať bez nutnosti sa chrániť rúškom. Nevzťahovala by sa na nich ani povinná karanténa, ako je tomu dnes pri návrate s rizikovajších krajín

 

Mohlo by vás zaujímať: Vakcína od Pfizer by mohla pomáhať starším ľuďom. Agentúra AP pripomína tento fakt



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies