8 hollywoodskych celebrít, ktoré sa otvorene hlásia k Bohu

NETKY.SK • 27 Jún 2023, 11:48 • 2 min
8 hollywoodskych celebrít, ktoré sa otvorene hlásia k Bohu

Dnes sú medzi hereckými a speváckymi hviezdami v móde skôr iné veci ako viera v Boha. No aj v samotnom Hollywoode sa nájdu stále celebrity, ktoré si za svojím kresťanským vyznaním pevne stoja a neboja sa o tom nahlas hovoriť.

slovakia

left justify in out

 

Možno ste netušili, že herec, ktorého obdivujete vo filmoch, alebo váš obľúbený spevák, ktorého vídate iba na pódiu v nablýskaných šatoch si aj uprostred všetkého toho hollywoodskeho bláznenia v srdci nosí a uchováva vieru v Boha. Toto je niekoľko známych osobností, ktorú svoje náboženstvo neschovávajú:

 

1. Mark Wahlberg

Hviezda filmov Ostreľovač, Transformers, Dokonalá búrka, Deep Water, Fighter, Ocko je doma, Lúpež po taliansky, Mile 22, Macík, niekdajší spevák formácií New Kids on the Block, či Marky Mark and the Funky Bunch, svalnáč a akčný hrdina. Kto by bol do neho povedal, že najdôležitejšia časť dňa a života je pre neho každodenná modlitba – dialóg s Bohom? Mark tvrdí, že Boh ho previedol cez najťažšie obdobia jeho života a na to nikdy nezabudne.

 

img

Mark Wahlberg.

 

2. Jim Caviezel

Caviezel mal 33 rokov, keď hral vo filme Mela Gibsona Umučenie Krista hlavnú úlohu. Už predtým sa netajil svojou silnou vierou v Boha a nadprirodzené zážitky, ktoré počas nakrúcania filmu zažívali, ho vo vzťahu s Bohom len upevnili. „Keď vezmete takúto úlohu, v Hollywoode to môže pre vás znamenať aj koniec,“ priznal Caviezel. No jeho to vo vyznávaní svojej viery neodradilo, naopak, dnes herec reční aj na mnohých kresťanských platformách a prednáškach a svedčí o svojej viere. V súčasnosti je Caviezel s hlavným prúdom Hollywoodu a médií tak trochu na nože, tvrdí, že schválne bojkotujú jeho najnovší filmy „Sound of Freedom“ s tematikou obchodovania s deťmi.

 

img

Jim Caviezel a Mel Gibson.

 

3. Kaya Jones

Bývalá speváčka Pussycat Dolls – dievčenskej skupiny, ktorý bola známa aj sporým oblečením, odvážne odhalenými telami a lascívnymi tancami, sa rozhodla vystúpiť z mašinérie megaúspešnej kapely, zarábajúcej svojho času veľké peniaze po tom, čo zostala tehotná a dostala od produkcie jednoznačnú radu – daj si to zobrať! Kaya podstúpila interrupciu, no krátko na to pochopila, že to nebolo jej rozhodnutie a kapela nie je jej cesta. Nechala sa pokrstiť, tento rok rozvírila vody odvážnym rozhovorom s Tuckerom Carlsonom, kde vyznala vieru v Ježiša Krista, dnes má svoju kariéru v gospelovom žánri, je držiteľkou Grammy.

 

img

Kaya Jones.

 

4. Kevin Sorbo

Predstaviteľ slávneho Herkula v populárnom seriáli sa netají svojou kresťanskou vierou a priznáva, že mu to skôr zavrelo cesty k niekoľkým nakrúcaniam a pracovným príležitostiam. „Je to tak, viera v Boha nie je v Hollywoode hlavný prúd, naopak, skôr tu panuje určitá negativita voči kresťanstvu,“ uvádza otvorene Sorbo. Dnes 64-ročný herec účinkuje a produkuje skôr nezávislé filmy, mnohé s tematikou viery. To, že je v Hollywoode vyvrheľom, považuje on sám za poctu.

 

img

Kevin Sorbo - Hercules v civilnom živote. 

 

5. Michelle Williams

Ďalšia speváčka bývalej úspešnej dievčenskej kapely Destiny´s Child (kde začínala aj Beyoncé) sa vydala celkom iným smerom. Michelle Williams dnes otvorene priznáva, že keď počas kariéry v Destiny´s Child trpela depresiami a obrátila sa s tým na manažéra, nenašla u neho pochopenie, jej problém bol bagatelizovaný. Speváčka tvrdí, že pomohla jej iba viera v Boha. Dnes sa venuje žánru gospelu a podľa vlastných slov je šťastná, že môže ľuďom takto tlmočiť svoju vieru, hovoriť im o nádeji a o tom, ako našla uzdravenie.

 

img

Ex Destiny´s Child Michelle Williams.

 

6. Chuck Norris

 

Áno, ten slávny Chuck Norris, legenda, fenomén, o ktorom poznáme tisícky vtipov. Neporaziteľný, nezničiteľný, nesmrteľný akčný hrdina, ktorý však sám priznáva, že za všetko dobré vo svojom živote, čo dosiahol vďačí jedine Bohu. Chuck Norris vo viere vyrastal a priznáva, že v istom veku sa od nej odklonil. „Nanešťastie, v Hollywoode niekedy stratíte zo zreteľa to, čo je vo vašom živote skutočne dôležité. Ja som tak prišiel o manželstvo,“ hovorí Norris, ktorý je dnes druhýkrát šťastne ženatý, hovorí o svojej viere v Boha a podporuje kolegov, nakrúcajúcich filmy s kresťanskou tematikou, vrátane Mela Gibsona.

 

img

Chuck Norris.

 

7. Justin Bieber

Kanadský popový fenomén Justin Bieber sa nikdy netajil svojou vierou v Boha. Nemá to v šoubiznise ľahké – neveriaci sa z jeho kresťanskej viery vysmievajú, kresťania zasa na neho útočia, že nie je „dostatočne kresťanský“. Okolo Biebera sa rozvírili vody aj v súvislosti s aférou Pizzagate, ktorá odhaľovala zločiny pedofílie v Hollywoode a spevákovo meno malo byť jedným z tých, ktoré vraj tieto skutočnosti potvrdzovali. Bieber to nikdy otvorene nepriznal. Čo však priznáva je jeho viera v Ježiša Krista, o ktorom tvrdí, že je jeho spasiteľom aj spasiteľom ľudstva.

 

img

Denzel Washington.

 

8. Denzel Washington

Hollywoodsky sympaťák, geniálny herec, hviezda takých filmov ako Equalizer, Let, Deja Vu, Muž v ohni, Training Day, Philadelphia, Prípad Pelikán, Prezumpcia viny... No tušili ste, že Denzel Washington dokonca uvažoval o tom, že bude pastorom? Napokon sa dal na celkom inú dráhu, no Boh je nedeliteľnou súčasťou jeho života. Washington tvrdí, že zažil dotyk Ducha Svätého a bol to neuveriteľne silný duchovný aj fyzický zážitok.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Alexandra Elia
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies