Notárska komora a šéfka Súdnej rady navrhli spolu osem kandidátov na sudcov ÚS

NETKY.SK • 5 Marec 2019, 14:47 • 2 min
Notárska komora a šéfka Súdnej rady navrhli spolu osem kandidátov na sudcov ÚS

BRATISLAVA - Notárska komora SR predložila do novej voľby päť návrhov na kandidátov na sudcov Ústavného súdu SR. Sú nimi Ladislav Duditš, Anton Dulak, Eva Fulcová, Rastislav Kaššák a Daniela Švecová. Všetci okrem Kaššáka sa o funkciu uchádzali aj v prvej voľbe.

slovakia

left justify in out

Svojich kandidátov navrhla aj predsedníčka Súdnej rady SR Lenka Praženková. Opätovne nominovala troch kandidátov, a to Danielu Švecovú, Petra Melichera a Pavla Malicha. V predchádzajúcej voľbe šéfka Súdnej rady navrhovala aj Moniku Jankovskú.

 

Medzi uchádzačmi o pozíciu ústavného sudcu sú zatiaľ Anton Dulak, Eva Fulcová, Rastislav Kaššák, Peter Melicher, Stanislav Irsák, Michal Ďuriš, Ivan Fiačan, Štefan Kseňák, Pavol Malich, Radoslav Procházka, Miloš Maďar, Ľuboš Szigeti, Marek Tomašovič, Michal Truban, Libor Duľa, Radovan Hrádek, Daniela Švecová, Ladislav Duditš, Peter Molnár, Robert Šorl, Martin Vernarský a Zuzana Pitoňáková.

 

img

Lenka Praženková. Zdroj: TASR

 

Termín predkladania návrhov kandidátov na sudcov Ústavného súdu SR uplynie v utorok o 16.00 h. Následne bude kandidátov vypočúvať parlamentný ústavnoprávny výbor. Malo by sa tak diať od 21. do 23. marca. Počet dní na vypočutie bude závisieť od počtu kandidátov.

 

Voľba kandidátov sa uskutoční na schôdzi NR SR, ktorá sa začne 26. marca. Poslanci majú zvoliť 18 kandidátov, ktorých majú predložiť prezidentovi SR. Ten z nich má vymenovať deviatich sudcov za tých, ktorým sa 16. februára skončilo funkčné obdobie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies