Aj Alene Zs. navrhli trest 25 rokov za vraždu exprimátora

NETKY.SK • 1 December 2020, 07:06 • 2 min
Aj Alene Zs. navrhli trest 25 rokov za vraždu exprimátora

Za vraždu exprimátora Hurbanova Lászlóa Basternáka navrhli Alene Zs. trest odňatia slobody vo výške 25 rokov. O návrhu prokurátora bude rozhodovať Špecializovaný trestný súd.

slovakia

left justify in out

Ako uvádza portál Aktuality.sk za rovnaký skutok hrozí 25 rokov aj Vladimírovi M. a Romanovi O. 

 

 

„Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry v pondelok navrhol obžalovaným v kauze úkladnej vraždy exprimátora Hurbanova 25-ročné väzenie. Začali sa záverečné reči,“ napísal portál s tým, že v utorok nasleduje Alena Zs. Portál dodáva, že obžalovaní vinu popierajú.

 

„Po záverečných rečiach nasleduje ešte posledné slovo obžalovaných a po ňom by sa mal vyhlásiť rozsudok,“ doplnil portál s dôvetkom, že predsedom senátu je Ján Hrubala.

 

Obžaloba tvrdí, že Roman O. si vraždu objednal a Vladimír M. spolu s Alenou Zs. odstránenie exprimátora sprostredkovali. Usvedčuje ich svedkyňa, ktorou má byť manželka Romana O. „Vo svojej výpovedi o mužovi spomenula aj ženu z Komárna, ktorá je dnes obvinená aj z prípravy vraždy prokurátorov Maroša Žilinku, Petra Šufliarskeho a advokáta Daniela Lipšica,“ dodal portál Aktuality.sk.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies