Podnikateľské prostredie samostatne zárobkových osôb v Nemecku sa zlepšilo

NETKY.SK • 12 Január 2023, 08:00 • 2 min
Podnikateľské prostredie samostatne zárobkových osôb v Nemecku sa zlepšilo

BRATISLAVA - Podnikateľské prostredie pre samostatne zárobkové osoby v Nemecku sa v závere roku 2022 zreteľne zlepšilo.

slovakia

left justify in out

Index nálady samostatne zárobkových osôb, ktorý zostavuje mníchovský ekonomický inštitút Ifo, v decembri stúpol na mínus 11,4 bodu z novembrovej úrovne mínus 21,6 bodu. Inštitút Ifo o tom informoval v správe, ktorú zverejnil v pondelok.

„Na konci ekonomického tunela je svetlo,“ konštatoval šéf prieskumov v inštitúte Ifo Klaus Wohlrabe. „Obavy o prežitie, hoci sú stále na vysokej úrovni, sa trochu zmenšili,“ dodal. V súčasnosti sa 16,7 percenta samostatne zárobkových osôb v Nemecku domnieva, že ich ekonomické prežitie je ohrozené. V novembri sa takto vyjadrovalo 19,4 percenta samostatne zárobkových osôb v krajine.

Vysoký pesimizmus pretrváva medzi malými podnikateľmi v nemeckom sektore maloobchodu. Avšak medzi nemeckými poskytovateľmi služieb sa spokojnosť s ich aktuálnou podnikateľskou situáciou stabilne zvyšuje.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Peter Vince
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies