Africký Pohár národov: Pobrežie Slonoviny mieri za titulom, vo štvrťfinále vyzve Alžírsko

NETKY.SK • 30 Január 2015, 11:49 • 2 min
Africký Pohár národov: Pobrežie Slonoviny mieri za titulom, vo štvrťfinále vyzve Alžírsko

MALABO - Na Africkom pohári národov vo futbale 2015 ide do tuhého, cez víkend sú v Rovníkovej Guinei na programe štvrťfinálové súboje. Hitom bude najmä sobotňajší večerný duel v Malabe medzi Pobrežím Slonoviny a Alžírskom.

slovakia

left justify in out

"Pre tím, akým disponujeme my, sa turnaj začína až teraz. Domnievam sa, že v základnej skupine sme ukázali všetko, čo je potrebné na celkový triumf. Od prvenstva nás teraz delia tri kroky. Nebudeme spokojní s postupom do semifinále ani finále. Všetko podriaďujeme tomu, aby sme zvíťazili," vyhlásil podľa BBC francúzsky kormidelník "slonov" Hervé Renard.

 

Ďalšie štvrťfinálové dvojice APN 2015 tvoria Kongo - Demokratická republika Kongo, Tunisko - Rovníková Guinea a Ghana - Guinea. Guinejčanov posunul do okteta najlepších až štvrtkový žreb, keďže v základnej D-skupine mali navlas rovnakú bilanciu s Mali. 

 

Už pred štartom jubilejného 30. šampionátu bolo jasné, že na kontinentálny trón zasadne nový držiteľ trofeje. Poslední víťazi spred dvoch rokov z Nigérie totiž neprešli kvalifikačným sitom. Medzi najlepšou šestnástkou chýba teraz aj Egypt, so siedmimi prvenstvami historicky najúspešnejší účastník majstrovstiev "čierneho kontinentu". 

Program štvrťfinále Afrického pohára národov 2015: 

SOBOTA 31. januára: 
Kongo - DR Kongo (Bata, 17.00) 
Pobrežie Slonoviny - Alžírsko (Malabo, 20.30) 

NEDEĽA 1. februára: 
Ghana - Guinea (Malabo, 17.00) 
Tunisko - Rovníková Guinea (Bata, 20.30) 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies