Adriena Bartošová predstaví vo Véčku nový album

NETKY.SK • 5 Jún 2016, 14:40 • 2 min
Adriena Bartošová predstaví vo Véčku nový album

BRATISLAVA - Slovenská džezová speváčka Adriena Bartošová uvedie v pondelok večer v bratislavskom V-klube svoj nový album Mimo priestor a čas. Nový projekt prináša navrstvené nálady, ktoré človek zažíva a prežíva, či už si ich uvedomuje, alebo nie. Baladickú atmosféru nahrávky pritom dopĺňa ľahký nádych swingu, ale aj etno prvky so slovanskými motívmi.

slovakia

left justify in out

Do nového projektu s názvom Mimo priestor a čas Bartošová podľa vlastných slov vybrala nielen skladby z posledného obdobia, ale aj staršie piesne. Hlavným motívom, ktorý spája jednotlivé skladby, je téma súvislosti. „Je to aj názov suity, ktorú som premiérovo prezentovala v septembri 2015 na samostatnom recitáli v Ríme. Jej jednotlivé časti tvoria asi polovicu hudby celého projektu,“ prezradila speváčka.


Na nahrávkach Bartošová spolupracovala s viacerými hudobnými virtuózmi, dlhoročnými priateľmi a kolegami - Jurajom Burianom, Jurajom Griglákom či Igorom Sabom. Základnú zostavu dopĺňajú hostia - violončelista Jozef Lupták, akordeonista Boris Lenko a klavirista Ľuboš Šrámek. Na aranžmánoch väčšiny skladieb sa podieľal zvukový majster Igor Baar. „Veľmi sa teším, že už je album na svete a že podobne ako nám, urobí radosť aj ostatným,“ poznamenala Bartošová.


Známa speváčka vystúpi vo Véčku naživo po boku väčšiny hudobných kolegov, ktorých zaangažovala do tvorby novej štúdiovky. Večer zároveň spestrí i poézia jej manžela, herca Štefana Bučka.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies