Prokurátor Vasiľ Špirko prišiel svedčiť v kauze Mareka Paru. Aký majú vzťah?

NETKY.SK • 26 Apríl 2022, 10:51 • 2 min
Prokurátor Vasiľ Špirko prišiel svedčiť v kauze Mareka Paru. Aký majú vzťah?

BRATISLAVA - NAKA zadržala advokáta Mareka Paru v stredu 20. apríla. Obvinený je zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny.

slovakia

left justify in out

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) Vasiľ Špirko prišiel v utorok doobeda na policajné prezídium v Bratislave svedčiť v kauze obvineného advokáta Mareka Paru. Predpokladá, že obvinenie sa týka skutočností, na ktoré dlhodobo poukazuje.

 

img

 

„Je tu zoskupenie ľudí na rôznych organizačných a funkčných zaradeniach, či už Národnej kriminálnej agentúry (NAKA), alebo aj prokuratúry. V neposlednom rade aj na úrovni politiky, ktorí mali záujem na tom, aby som bol diskreditovaný a odstavený od výkonu dozorovej činnosti,“ podotkol. Zdôraznil, že sa počas výsluchu bude snažiť poukazovať na všetky skutočnosti o činnosti obvinených.

 

Prečítajte si tiež: AKTUALIZÁCIA: Robert Fico odmietol vypovedať! Dôvod?

 

Tvrdí, že s obvineným Marekom Parom nemá osobný kontakt. „Vo vzťahu k obvinenému som postupoval profesionálne, služobne ako prokurátor. Žiadny osobný vzťah s ním nemôže ani existovať,“ dodal.

 

img

 

Prokuratúra žiada pre Paru väzbu. Sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu ho v nedeľu prepustil na slobodu. O sťažnosti prokurátora bude 2. mája rozhodovať Najvyšší súd SR.

 

Možno vás zaujme: Výbor rozhodne o vzatí Roberta Fica do väzby

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies