Aby zajtrajšie ráno nebolo utrpením

NETKY.SK • 31 December 2016, 07:57 • 2 min
Aby zajtrajšie ráno nebolo utrpením

BRATISLAVA - Dnes to vypukne, silvestrovské oslavy všade kam sa pozriete. A väčšinou každá párty je spojená s alkoholom. Ale čo robiť aby ste zajtra nevstávali s "opicou"?

slovakia

left justify in out

Chystáte sa na veľkolepú oslavu príchodu nového roka a už teraz sa bojíte, ako vám bude druhý deň? Poradíme vám ako byť fit aj zajtra. 

 

Nefajčite

Nikto z fajčiarov si cigaretu k poháriku neodpustí. Avšak je pravda, že množstvo škodlivých látok v cigaretách vám druhý deň opicu ešte zhorší. Ak viete, že si večer určite zapálite, skúste nefajčiť cez deň. Zaručeným receptom, ako nevyfajčiť za večer krabičku, je ísť do nefajčiarskej krčmy. A keď budete mať naozaj chuť, budete musieť ísť do zimy von.

 

Preč so šampanským

Každý vie, že bublinky sú na žalúdok ťažké a vstáva sa po nich ťažšie ako po tvrdom alkohole. Ale na Silvester jednoducho šampanské musí byť. Preto pred polnočným prípitkom popíjajte napríklad biele víno a ďalší deň vám bude určite lepšie ako keby ste popíjali šampus celý večer.

 

Nejedzte slané

Čipsy, tyčinky či arašidy k párty jednoducho patria. Odborníci však varujú, že zhoršujú opicu a zaťažujú obličky. Skúste nesolené oriešky alebo kešu. 

 

Nemiešajte

Každý vie, že ak bude miešať viac druhov alkoholu ďalší deň mu bude poriadne zle. Skúste si vždy dávať ľahší nápoj. Napríklad víno radšej biele než červené. Všeobecne tmavší alkohol býva silnejší a to platí aj v rámci tvrdého alkoholu.

 

Nepite za dvoch

Ak viete, že nezostanete pri dvoch pohárikoch dodržujte jednoduché pravidlo: ku každému poháriku si dajte pohár čistej vody.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies