Absolútnu väčšinu hlasov vo voľbách získala strana Thaksinovej sestry

NETKY.SK • 4 Júl 2011, 09:57 • 2 min
Absolútnu väčšinu hlasov vo voľbách získala strana Thaksinovej sestry

Absolútnu väčšinu hlasov vo voľbách získala strana Thaksinovej sestry

slovakia

left justify in out

img

Absolútne víťazstvo v dnešných predčasných parlamentných voľbách v Thajsku získala opozičná strana Pre Thajsko na čele s 44-ročnou Jingluk Šinavatrou, sestrou zvrhnutého premiéra Thaksina Šinavatru.
      Podľa odhadov volebných výsledkov Univerzity Suan Dusit zverejnených po zatvorení volebných stredísk obsadí z 500 dostupných parlamentných kresiel 313, čo znamená, že bude môcť vládnuť sama, bez koaličných partnerov. Vládnuci demokrati premiéra Abhisita Vedždžadžívu by mali mať iba 152 parlamentných kresiel.
      Odhady výsledkov zverejnila Univerzita Suan Dusit na základe prieskumu medzi 157.759 ľuďmi, ako volili, informovala agentúra Reuters.
      Volebné víťazstvo strany Pre Thajsko potvrdzuje aj povolebný odhad výsledkov Univerzity Sri Pathum, podľa ktorého strana bude mať 290 z 500 parlamentných kresiel.
      Ak sa volebné víťazstvo politického hnutia červených košieľ potvrdí, Jingluk sa stane prvou premiérkou na čele Thajska.
      Ako informovala reportérov, brat jej ihneď telefonoval z exilu, aby jej zablahoželal k víťazstvu. "Povedal, že pred nami je ešte veľa ťažkej práce".
      Hovorca vládnucej Demokratickej strany v reakcii na zverejnené odhady vyhlásil, že treba počkať na oficiálne výsledky, kým ich budú komentovať. A ubezpečil, že všetci budú rešpektovať výsledky volieb.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies