Abe na stretnutí s Trumpom na summite G7: Hanba, že si tu nemôžeme zahrať golf

NETKY.SK • 26 Máj 2017, 15:10 • 2 min
Abe na stretnutí s Trumpom na summite G7: Hanba, že si tu nemôžeme zahrať golf

Taormina - Japonský premiér Šinzó Abe na dnešnom stretnutí popri summite krajín G7 v sicílskom meste Taormina žartoval s americkým prezidentom Donaldom Trumpom o ich spoločnej vášni ku golfu.

slovakia

left justify in out

"Musím priznať, že je tu jedna nešťastná vec: tentoraz si spolu nebudeme môcť zahrať golf," povedal Abe Trumpovi a narážal tým na ich predchádzajúce stretnutie vo februári v sídle amerického prezidenta Mar-a-Lago na Floride.

Hlavnou témou bilaterálneho stretnutia Abeho a Trumpa popri summite siedmich najvyspelejších krajín sveta bola jadrová hrozba zo strany Severnej Kórey.

 

"Budeme diskutovať o terorizme, ale myslím si, že sa v skutočnosti budeme zameriavať predovšetkým na problém Severnej Kórey. Je to veľký problém. Je to svetový problém a v jednom okamihu bude vyriešený. Bude vyriešený, môžete sa spoľahnúť," povedal Trump pred schôdzkou.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
redaktor 77
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies