Abbot a Razak: Pátranie po zmiznutom lietadle bude pokračovať

NETKY.SK • 8 Marec 2015, 08:57 • 2 min
Abbot a Razak: Pátranie po zmiznutom lietadle bude pokračovať

KUALA LUMPUR - Malajzijčania si dnes pripomenuli prvé výročie zmiznutia lietadla typu Boeing spoločnosti Malaysia Airlines, ktoré sa pred rokom záhadne stratilo počas letu z Kuala Lumpuru do Pekingu.

slovakia

left justify in out

Tím vyšetrovateľov, v ktorom okrem Malajzijčanov pracujú aj odborníci z USA, Británie, Číny, Francúzska a Austrálie, dnes zverejní predbežnú správu o výsledkoch dosiahnutých pri pátraní po zmiznutom lietadle.

 

Maľby strateného lietadla alebo bilbordy s jeho fotografiou sa dnes objavili na niekoľkých miestach v okolí Kuala Lumpuru, ako aj v nákupných centrách, kde sa ľudia mohli podeliť so svojimi myšlienkami ohľadom záhadne zmiznutého lietadla, pomodliť sa za ľudí na palube zmiznutého lietadla a za ich smútiacich príbuzných.

 

Tony Abbot, premiér Austrálie, ktorá v južnej časti Indického oceánu hľadá vrak lietadla, dnes priznal, že "pátranie nemôže trvať večne", ale uviedol, že sa v ňom bude pokračovať, kým preň existujú rozumné dôvody.

 

O tom, že pátranie po lietadle bude pokračovať, dnes vo svojom vyhlásení ubezpečil aj malajzijský premiér Nadžíb Razak, ktorý vyjadril presvedčenie, že operácia sa skončí úspechom.

 

Podľa Abbotta bolo doteraz prehľadaných asi 40 percent morského dna s rozlohou zhruba 60.000 kilometrov štvorcových, nachádzajúceho sa 1600 kilometrov západne od austrálskeho mesta Perth. Pátracie tímy chcú celú oblasť preskúmať do konca mája.

 

Lietadlo Boeing 777-200 sa stratil z radarov krátko po štarte z malajzijskej metropoly Kuala Lumpur. Stroj, na ktorého palube bolo 227 cestujúcich a 12 členov posádky, smeroval do Pekingu. Podľa vyšetrovateľov lietadlo predtým, ako sa zrútilo do Indického oceánu, letelo tisícky kilometrov mimo svojho kurzu. Zmiznutie lietadla je jednou z najväčších záhad v dejinách letectva.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies